Skip to content

1. Het bestuur

Het bestuur is ‘belast’ met het besturen van de vereniging. GAC wordt geleid door een betrokken en ervaren bestuur, allemaal vrijwilligers met hart voor de vereniging. De samenstelling van het bestuur is divers en komt voort uit verschillende gelederen binnen de vereniging.

Gelukkig doen we het niet alleen! Om een grote en actieve vereniging als GAC draaiende te houden hebben we veel commissies, waarbinnen ook weer veel vrijwilligers actief zijn. De commissies geven uitvoering aan het verenigingsbeleid en organiseren en ondersteunen bij verenigingsactiviteiten. Het bestuur onderhoudt contact met deze commissies.

Binnen het bestuur zijn de taken en verantwoordelijkheden verdeeld. Naast algemene bestuurstaken hebben de individuele bestuursleden hun eigen portefeuilles. Het huidige bestuur met haar portefeuilles is als volgt:

Persoon, rolPortefeuille
Paul Maas, voorzitterexterne contacten met Atletiekunie, verenigingen in de regio, gemeente Hilversum, Nike
Jessica Breunesse, secretarisprotocollen, gedragsregels, medische commissie
Barbara Majoor, 1e penningmeesterfinancieel beleid
Floris van der Pol 2e penningmeesterfinancieel beleid
vacant, algemeen lidBestuurslid met portefeuille communicatie
Friso van Wieringen, algemeen lidBestuurslid met portefeuille loopsport
vacant, algemeen lidBestuurslid met portefeuille wedstrijdatletiek
Aswin Jägers, algemeen lidBestuurslid met portefeuille beheerzaken

Het bestuur zoekt voor de functie van 1e penningmeester een enthousiaste en cijfermatig onderlegde collega, die het bestuur en de penningmeester wil ondersteunen bij het (financieel) beleid van de vereniging.

2. De functie

Het penningmeesterschap is jaren geleden tot een duo-functie opgesplitst, gelet op de omvang van de portefeuille. De penningmeesters zijn verantwoordelijk voor het financieel beleid en de financiële verslaggeving van de vereniging. Zij worden hierin ondersteund door de ledenadministratie, de penningmeesters van de commissies (verantwoordelijk voor hun deelbudget) en het administratiekantoor, die zorg draagt voor het voeren van de financiële administratie.

3. Taken

De 1e penningmeester is deel van het (dagelijks) bestuur van de vereniging. Daarin is de penningmeester het financiële geweten van het bestuur bij strategische vraagstukken zoals de plannen voor een indoorhal maar ook bij grote investeringen in onze infrastructuur.

Daarnaast houden beide penningmeesters zich uiteraard bezig met jaarlijks terugkerende financiële activiteiten, waaronder de begroting van het komende jaar en de jaarrekening van het afgelopen jaar. Deze stukken worden aan de Algemene Ledenvergadering ter goedkeuring aangeboden. Maar ook in de tussentijd kunnen er vraagstukken zijn waar de ervaring en expertise van de penningmeesters nodig is. Deze taken worden door de penningmeesters in onderling overleg opgepakt.

Enkele specifieke taken van de 1e penningmeester:

  • Opstellen van de begroting in overleg met de 2e penningmeester.
  • Opstellen van de jaarrekening in overleg met de 2e penningmeester en het administratiekantoor.
  • Bespreken van de jaarrekening met de kascommissie en toelichten in de bestuursvergadering.
  • Bespreken en toelichten van de begroting en jaarrekening tezamen met de 2e penningmeester in de bestuursvergadering(en).
  • Toelichten van de begroting en de jaarrekening in de algemene ledenvergadering.

4. Tijdsbesteding

Eens per 4 weken op dinsdagavond vergadert het voltallige bestuur van 20.30u tot 22.00u. Naast deze vaste vergadermomenten ben je als 1e penningmeester ca. 2 tot 4 uur per week bezig, afhankelijk van de vraagstukken die voorliggen. Die tijd besteed je aan mailcorrespondentie, uitzoekwerk en/of het bij elkaar komen met andere leden op de vereniging.

Rondom het voorbereiden en opstellen van de begroting voor het komend jaar (september/oktober) en het voorbereiden en opstellen van de jaarrekening (februari/maart) kan de gemiddelde tijdsbesteding wat hoger liggen, doordat in die weken afspraken plaatsvinden met alle penningmeesters van de commissies en deze gegevens vertaald moeten worden naar de verenigingsbegroting of de jaarrekening.

5. Welke ervaring heb je nodig?

We zijn bovenal op zoek naar een enthousiaste, betrokken en cijfermatig onderlegde collega-bestuurder! De volgende capaciteiten zijn daarbij nuttig:

  • Kennis van boekhouden;
  • Ervaring met Microsoft Excel en Word;
  • Bij voorkeur kennis van de GAC-organisatie;
  • Bij voorkeur actieve atletiekbeoefening.

6. Wie kan jou meer informatie verschaffen?

Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Barbara Majoor of Floris van der Pol (penningmeester@gach.nl), het bestuur van GAC (bestuur@gach.nl) of bel even met iemand die je kent uit het bestuur!

Back To Top