Skip to content

Wat een avontuur tot dusver, helemaal naar Jeruzalem voor het EKu18. We wisten dat het er in zat, maar dan moet het nog wel even gedaan worden. Die horde was al genomen bij het NK, waar Shantell 2de werd, 2 duizendste was het verschil naar de gouden plak, met een tijd van 1:00,55.

Deze tijd was goed voor een 4de plek op de startlijst van het EK.

Het begint met een vroege ochtend, brrr, wekker om 04:30 om in het dagritme te komen ( 03:30 nederlandse tijd ).
Ik zelf heb de luxe de wekker iets later te mogen zetten, maar ook deze is vroeg, om 05:30. Eenmaal op de baan aangekomen begint de voorbereiding. Alles verloopt soepel, perfect op tijd klaar voor de callroom, en totale focus op de eerste ronde van de 400MH.

De race verloopt eigenlijk net zoals de warming-up, heel soepel. De wind is wel een lastige factor, met een draaiende wind tussen de 1.0 en 4.5. Met name in de bocht krijg je die vol voor je kiezen.
Op de laatste 100M is al snel duidelijk dat de vorm er goed in zit, en extra aanzetten tot de finish niet nodig is. Met een mooie tijd van 1:00,75 weet Shantell zich te plaatsen voor de halve finale.
Na de race is het tijd voor het herstelproces, een ijsbad in, een heerlijke verkoeling na een race in de volle zon met 27°.

De halve finale vind woensdag plaats om 09:17 Nederlandse tijd. De beste 3 per serie gaan door naar de finale + 2 tijd snelste.

Temparatuur ; 26°
Link naar livestream

Back To Top