Skip to content

Eén stortbui en milieuvriendelijke drankjes

Zaterdag 21 oktober werd de traditionele Herfstloop gehouden. Na een paar regenachtige dagen was het gelukkig redelijk droog en er was dan ook een goede opkomst (ongeveer 200 deelnemers).

Het parcours lag er mooi bij, behalve een paar modderige passages en één omgevallen boom. We konden dan ook de vaste routes ongewijzigd gebruiken: een ronde van 3,5 km voor de runners, die 1.2 of 3 keer gelopen kon worden, en voor nordiccers/ sportief wandelaars een ronde van ruim 6 km.

Saskia Bons deed de warming up en starten maar… Halverwege werden we verrast door een stortbui maar toen had iedereen zich al warm gelopen, en dat hoort ook wel een beetje bij een herfstloop. Om verder goed in de stemming te blijven stond bij de finish ‘herfst’ van Vivaldi op de geluidsinstallatie.

Na afloop kon iedereen kiezen uit 3 soorten drankjes. Bij wijze van experiment waren dit keer grote pakken sap gekocht, zodat degenen die hun vouwbeker hadden meegebracht milieuvriendelijk konden drinken.

Dank aan de vrijwilligers die deze loop onder barre omstandigheden hadden voorbereid, en aan alle deelnemers voor het enthousiasme.

De mooie foto’s van Ruud staan in het fotoalbum van de GAC website, volg deze link

Jan Willem Scherrenburg
Coördinator loopjes

Back To Top