Skip to content

Het was uiteindelijk toch redelijk weer voor onze jaarlijkse Lenteloop, bij een temperatuur van zo’n 11 graden. Er hadden zich 155 deelnemers ingeschreven en we hadden een paar deelnemers zonder startnummer.  en tevens liep een aantal mee zonder inschrijving. De Lenteloop is een wedstrijd waarbij met een leeftijdshandicap wordt gelopen zodat de winkansen wat eerlijker zijn verdeeld. Er werd gestreden in een achttal categorieën: hardlopers 4,5 of 9 km, nordiccers en sportief wandelaars 6 km. Omdat vrouwen en mannen ook apart werden geregistreerd, waren er in totaal 24 bekers te winnen!

Nadat de na-inschrijvingen waren verwerkt kon er om 9.00 uur ingelopen worden naar de start in het bos tegenover Kievitsdal. Na een gezamenlijke warming up was het dan zo ver, de eerste start om 9:30 uur was voor nordiccers en wandelaars en de oudste groepen hardlopers die voor de 9 km gingen. Met tussenpozen eerst van 2 en later 1 minuut ging een opvolgende jongere leeftijdsgroep van start. De prijsuitreiking in de kantine begon om 11:15 uur voor de eerste 3 aankomende uit iedere categorie. Daarnaast werden er 4 waardebonnen à € 25 van onze sponsor Run2Day verloot onder alle in de kantine aanwezige, ingeschreven deelnemers en de vrijwilligers. Ook werden er een groot aantal leuke, wat kleinere prijzen verloot waarbij het startnummer het lot was.

Ook dit jaar heeft een groot aantal vrijwilligers zich ingezet om deze Lenteloop tot een succes te maken. En onze vaste fotograaf Ruud van der Woude heeft weer mooie foto’s gemaakt.  Vrijwilligers en deelnemers, bedankt en graag tot de volgende keer! 

De deelnemers kunnen via internet een certificaat downloaden waarop de werkelijke gelopen tijd en de ranking staat door op website https://lenteloop.gach.nl (een deel van) je achternaam in te voeren en dan je naam aan te klikken. De download start automatisch.

De Foto’s vind je hier!

Loopsportcommissie

Jan Willem Scherrenburg

Back To Top