Skip to content

Op zaterdag 24 juni organiseerde het evenemententeam van de Loopsportcommissie (LSC) de traditionele Wasmeerloop. De traditionele Wasmeerloop is gehouden met prachtig weer. Het was warm, maar in het bos bracht de schaduw verkoeling en er was ook een aangenaam briesje, kortom een prima ochtend om te lopen. We hadden dan ook een mooie opkomst, ruim 180 hardlopers, nordiccers en sportief wandelaars.  

Het parcours was vooraf gecontroleerd en lag er uitstekend bij.
Het was duidelijk aangegeven door de vrijwilligers die al voor dag en dauw met vlaggen en pijlen in de weer waren. De hardlopers liepen 1, 2 of 3 ronden van 4 kilometer.  Het parcours voor de nordiccers en sportief wandelaars beslaat 5,7 kilometer. Als rekening wordt gehouden met het lopen van clubgebouw naar de startplek en weer terug dan kan er ruim 4,5 km bijgeteld worden. 

Aan de veelal bezwete maar blije gezichten te zien bij de finish heeft iedereen het naar de zin gehad. Het water bij de finish vond gretig aftrek en de traditionele worteltjes gingen er ook best in. Degenen die na afloop nog naar de kantine gingen, ontvingen een consumptiebon.

Overigens, we zijn al enige tijd in transitie van kartonnen bekertjes naar de herbruikbare opvouwbare bekers. Een bemoedigend aantal deelnemers had die inderdaad al meegebracht, maar dat kan nog beter!

Alle vrijwilligers bij deze loop, bedankt voor jullie inzet. En alle deelnemers bedankt voor jullie enthousiasme.


Zie de foto’s van de Wasmeerloop 2023

Jan Willem Scherrenburg
Loopsportcommissie

Back To Top