Skip to content
  • Blog

 

Binnenkort ruilt Aswin Jagers op een dinsdag in april, de discusring voor een echte ring. Dat wilde de werpgroep niet zonder vrijgezellenfeest laten gebeuren, dus besloot de groep een werpvijfkamp te houden. Een hele serieuze werpvijfkamp met onderdelen als: Hoepelslingeren, Jeu de Kogel, Discusrollen, Ballonprikken en het echte Hamergooien.
De wedstrijd, die volledig in het geheim is bekokstoofd, was goed begonnen met de surprise ontvangst van Aswin. Hierbij mocht een tompoesje met koffie niet ontbreken. Aswin, lichtelijk in de war, want er moest die dag nog zoveel gebeuren, liet het toch maar over zich heen komen. Na de koffie op naar het eerste onderdeel: Hoepelslingeren, met een slingerkogel naar keuze proberen in een hoepel te gooien valt niet mee, maar het feestvarken kwam er zonder al te veel kleerscheuren aardig vanaf. Snel op naar onderdeel twee, Jeu de Kogel. In tweetallen zo dicht mogelijk naar de kleine kogel stoten. Wat een teamindeling wel niet te weeg kan brengen, het fanatisme steeg enorm. Echt wel dat die kogel dichterbij lag. Vervolgens was het tijd om wat lucht in ballonnen te blazen. Zonder enige aanpassing aan het onderdeel kan het worden uitgevoerd in Tokio, er is geen spannender onderdeel te bedenken. Volle punten zodra de ballon kapot geprikt werd met een speer en blije gezichten als gevolg.
Alle verbrandde calorieën van deze uitputtende werpvijfkamp moesten uiteraard worden aangevuld. Tijdens de lunch was de stand in het klassement het gesprek van de dag. Wie had welke plek en wat was er nodig om een plek te stijgen bij de laatste twee onderdelen?
Snel door naar het vierde onderdeel, het Discusrollen. Niet zomaar rollen, nee rollen voor gevorderden. Eerst met de goede hand, dan de slechte hand, om daarna de keuze open te houden voor de beste hand. De vrijgezel bleek onwijs goed te zijn in het rollen van de discus, waar anderen heel goed konden rollen op de grond van het lachen. Het blijft een lastig onderdeel, dat Discusrollen. Het laatste onderdeel, overgewaaid uit Griekenland rond 1200 voor Christus, is Hamergooien. Met een vuisthamer de ring in om deze vervolgens meters verder neer te laten ploffen. Voor Aswin een eitje, naast topatleet is Aswin een hele handige Harry en weet precies hoe het attribuut vastgehouden moet worden.
Zenuwslopend en afgepeigerd zat de werpgroep na vijf onderdelen aan de koffie. Wie zou deze werpvijfkamp gewonnen hebben? Na het beraadt van de jury, werd het toch duidelijk. De winnaar van DE GOUDEN HAMER…..Aswin Jagers!

Namens alle werpers, heel veel geluk toegewenst met Marielle!!

Back To Top