skip to Main Content

Jaarlijks willen we bij GAC graag minimaal 10 lopers opleiden tot trainer. Op dit moment hebben 6 lopers zich aangemeld voor de nieuwe opleiding, dus we hopen dat er nog minimaal 4 bijkomen!

We streven ernaar dat er voor iedere groep 2 trainers zijn, maar dat lukt helaas niet altijd. We hebben een tekort aan trainers, met name bij de 1 uursgroepen. Daarom is het opleiden van trainers zo belangrijk voor GAC. Want wat is GAC zonder trainers?

Een jaar geleden is op dinsdagavond een groep gestopt, omdat de trainers stopten en er geen trainers waren om dat op te vangen. De lopers zijn toen verdeeld over andere  groepen. Een herhaling hiervan willen graag proberen te voorkomen.

De trainersopleiding start in januari en in april ben je al trainer. Op 5 maandagavonden volg je workshops in het clubhuis van GAC. De workshops bestaan uit een deel theorie en een deel praktijk op de baan.

Iets voor jou?
Lijkt het je leuk om andere lopers te motiveren en begeleiden dan is het geven van looptrainingen mogelijk iets voor jou. Stuur een mailtje naar bertlist@gmail.com en je ontvangt meer informatie, zodat je vervolgens (op korte termijn) kunt beslissen of je mee wilt doen en zo een bijdrage wilt leveren aan de continuïteit van de hardloopgroepen.

De afgelopen 5 jaar zijn 46 lopers gestart met de opleiding, 36 daarvan geven aan één of meer vaste groepen training. Deze trainers zorgen niet alleen voor opvulling van het verloop maar ook voor nieuwe uitdagingen.
De Bootcamp groep, de Marathongroep en sinds kort ook de woensdagochtend groep komen uit deze groep trainers.

GAC heeft nu 45 vaste hardloopgroepen, Bootcamp op maandagavond, 2 keer per week de Starters Clinic, de Marathongroepen op zondag en de Blessure Herstelgroep. Alle trainers zijn vrijwilligers. 82 trainers hebben een vaste groep. Van die 82 zijn er dus 36 (44%) de laatste 5 jaar opgeleid.

Bert List
Coördinator opleidingen hardlooptrainers van de Loopsportafdeling

Foto’s van de vorige trainersopleiding vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X