skip to Main Content

Het jubileum begon al een beetje op vrijdag met een leuk artikel in de Gooi- en Eemlander. Nog meer bekendheid voor de groep en weer een aanzet om meer leden te werven.

Op zaterdag 10 juni was dan het echte jubileum. Om 12.30 uur begonnen de atleten binnen te stromen. Onze eigen atleten (Thomas, Scott, Noraly, Myrthe, Floor, Sarah, Luuk, Eva, Timo en Emilia), de atleten van Almere ’81 en die van AV Zeewolde. Die laatste groep had vorig jaar de wisseltrofee gewonnen en hoopte deze weer mee naar huis te nemen. Eigenlijk hadden ze ‘m al in Zeewolde gehouden. Gelukkig kwam er later nog iemand die de trofee alsnog mee naar Hilversum kon nemen.
De groep uit Almere ging eerst even onze baan verkennen, terwijl wij met onze atleten begonnen aan de warming-up. Fris en gespannen stond iedereen aan de start van de 200 m. Er kon met of zonder startblok gestart worden. Starter Wendy en jury Marc zorgden voor een goede begeleiding en Aswin zorgde dat de tijdwaarneming goed werkte. De mannen en jongens mochten beginnen, gevolgd door de vrouwen en meisjes. Iedereen werd luid aangemoedigd.
Hierna gingen de junioren verder met kogelstoten, terwijl de senioren gingen verspringen. Marc en Wendy werden nu geholpen door Matthis en Marije aangevuld met ouders en trainers. Na afronding van het onderdeel werden de rollen omgedraaid. Nu mochten de senioren kogelstoten en de junioren verspringen. Er werd erg goed gesprongen en gestoten door alle atleten. Dat kwam behalve door hun persoonlijke verbeteringen ook door het heerlijke weer en de geweldige sfeer. Wat was het gezellig!
Hierna kon iedereen zich verzamelen bij de start van de 100 m, alweer het laatste onderdeel op deze feestelijke dag. Omdat sommige atleten het startschot wel erg hard vonden, ging Wendy verder met de ‘zachte’ kogels. Dat scheelde enorm.

De wedstrijd zat er op, maar het feest nog niet. Want als je jarig bent, trakteer je! In de kantine stond er voor alle aanwezigen taart klaar.

In de tussentijd kon de stand opgemaakt worden. In de categorie senioren mannen ging onze Thomas er met de eerste prijs vandoor. Bij de vrouwen werd Floor derde en Noraly tweede. De prijzen werden uitgereikt door onze voorzitter Paul, terwijl Martin alles aan elkaar praatte. Na het uitreiken van de individuele prijzen was de bekendmaking waar de wisseltrofee naar toe zou gaan. Dat werd Almere! Daar waren ze super blij mee. Nu hebben alle drie de verenigingen de beker een keer gewonnen! Tot slot kreeg iedereen nog een medaille omgehangen en was de wedstrijd voorbij.

Voor onze atleten was het feest nog niet klaar. ’s Avonds gingen we nog verder met bowlen in Loosdrecht. Een heel gezellige avond was de kers op de taart van een fantastische dag.

Marianne Boelee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X