Skip to content

Wegens succes weer terug! Naast de traditionele loopjes – Lenteloop, Wasmeerloop, Herfstloop en Sinterklaasloop – organiseerde de LSC vorig jaar voor alle (recreatieve) hardlopers een Voetstappenpad-estafette.

Dat was een experiment. De laatste editie daarvoor was in 2006, dus niet iedereen wist nog precies hoe het ging. Maar het ging heel erg goed. De deelnemers waren zo enthousiast dat de LSC besloot om het als vaste loop in de kalender op te nemen.

Het Voetstappenpad (historie – Klaverblad Voetstappenpad Wandelrally) is een historische route van zo’n 26 km rond Hilversum. Het pad wordt gemarkeerd door de bekende betonnen paaltjes met daarop een voetafdruk. Het is bedoeld als wandelpad, maar je kunt natuurlijk ook rennen! En je mag het hele parcours hardlopen, maar omdat 26 km best wel veel is kun je er ook voor kiezen om met een team de route onderling te verdelen. Ieder loopt dan een deel van de route en fietst het resterende deel. Vandaar de voetstappenpad estafetteloop. We hebben het Voetstappenpad opgedeeld in 10 trajecten van ongeveer 2,5 km. Aan het eind van ieder traject is een wisselpunt, waar fietsers en renners elkaar ontmoeten en kunnen switchen. Elk team kan helemaal zelf bepalen hoe deze trajecten worden verdeeld.

De organisatie ondersteunt de teams met op maat gemaakte routebeschrijvingen, met pijltjes en wisselpuntborden langs de route en met GPX-beschrijvingen van de verschillende routes. Er is halverwege ook een waterpunt. (Klik hier voor een folder met informatie en GPX bestanden)

De estafette zal plaatsvinden op zaterdag 18 mei. Start 9.00 uur bij groot Kievitsdal. De inschrijving voor de teams start op 27 april. Iedereen kan een team vormen en zich inschrijven. De bestaande loopgroepen krijgen via hun trainers een uitnodiging om mee te doen.
Voor de liefhebbers is er een aandenken. Om iedereen in de gelegenheid te stellen aan dit evenement mee te doen is er voor de renners op 18 mei geen reguliere training!
Verdere inlichtingen en aanmelding Jan.willem.scherrenburg@gach.nl

Back To Top