skip to Main Content

 

Bijna 500 hardlopers, wandelaars en nordic-walkers stonden zondag aan de start van de derde editie van de Gooise Heideloop. Samen hebben zij ruim 2.500 euro opgebracht voor de schaapskudde van Goois Natuurreservaat. Een fantastisch bedrag!

Deelnemers aan de Gooise Heideloop kwamen voornamelijk uit de Gooise regio, maar ook van ver daar buiten. Zo waren er deelnemers uit Amerika en zelfs Melbourne! Jaap Vlaanderen, Goois Natuurreservaat: “Uit Nederland mochten we sporters verwelkomen uit Limburg en Groningen. We merken dat deelnemers de unieke combinatie van de bloeiende heide en de sportieve presentatie heel leuk vinden. Zij komen dan ook graag van heinde en verre om mee te kunnen doen.” Met name de wandelaars namen op de heide de tijd om te genieten van de omgeving en foto’s te maken van de grazende schaapskudde.

Het startsignaal dat om 10.00 uur klonk werd gegeven door Elbert Roest, vertrekkend burgemeester van Laren. Voor hem een prachtige symbolische handeling als afscheid van de Larense heidevelden. Roest was verheugd dat er zoveel belangstelling was voor het evenement. Hij wenste iedereen veel plezier en succes toe en richtte zich speciaal op de jongste deelneemster van 5 jaar en de oudste deelnemer van 92. Roest: “Geweldig dat jong en oud samen kunnen genieten van zo’n mooie sportieve prestatie.”

De uitgestrekte heidevelden van Goois Natuurreservaat staan momenteel volop in bloei. Er waren dan ook drie mooie routes uitgezet over de Zuider-, Wester- en Bussummerheide van 2,5, 5 en 10 kilometer lang. De sportievelingen genoten volop van de omgeving en het stralende weer. Op de Zuiderheide stond de schaapskudde te grazen. De schapen zijn nodig voor de begrazing om zo de Gooise heidevelden in stand te houden. De opbrengsten van de Gooise Heideloop komen geheel ten goede aan deze schaapskudde. Jaap Vlaanderen: “Zo wordt de heide ook voor toekomstige generaties behouden en kunnen we er allemaal van blijven genieten!”

Over de Gooise Heideloop
De Gooise Heideloop is een initiatief van de Gooise atletiekverenigingen uit Hilversum (GAC), Bussum (Tempo) en Huizen (Zuidwal) in samenwerking met Goois Natuurreservaat. De atletiekverengingen organiseren de Gooise Heideloop om aan iedereen te laten zien hoe mooi het 2.800 hectare tellende Goois Natuurreservaat is. De Heideloop is recreatief en zonder formele tijdregistratie. Je kunt wandelen, nordic walken of hardlopen en kiezen uit verschillende afstanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X