skip to Main Content

 

      
De 70ste editie van de Maple Leaf Cross, op zondag 5 november in Hilversum, belooft een memorabele jubileumloop te worden. Al is het maar omdat het de laatste keer zal zijn dat de cross op het huidige parcours kan worden gehouden. Vanwege de geplande werkzaamheden voor de hoogwaardige openbaar vervoerverbinding (HOV) en het verleggen van de weg over Anna’s Hoeve zal de Maple Leaf Cross in de toekomst naar een andere locatie worden verplaatst.

De voorinschrijving voor het evenement is van start gegaan. Via de website (www.mapleleafcross.nl) is tegen een gereduceerd tarief inschrijving mogelijk. Bij na-inschrijving, eventueel ook op de wedstrijddag zelf, geldt een hoger inschrijfgeld.

De Maple Leaf Cross vindt plaats in het mooie natuurgebied bij Anna’s Hoeve in Hilversum en voert over een aantal pittige heuvels. Voor een ieder, wedstrijdatleet of recreant, is er een geschikte afstand. Ook de jeugd kan aan zijn trekken komen.

De wedstrijden, onder auspiciën van de Atletiekunie, gaan over 3 kilometer (korte cross voor junioren A/B, senioren en masters), 7,5 kilometer (vrouwelijke wedstrijdatleten) en 10 km (mannen). Wedstrijdatleten kunnen in aanmerking komen voor een gratis startbewijs als hun prestaties in de voorbije maanden daar aanleiding voor geven. Zij kunnen zich melden bij organisator Louran van Keulen: louran2@yahoo.com. De laatste jaren kende de Maple Leaf Cross doorgaans sterke winnaars, onder wie vele WK-deelnemers.

De recreatielopen over 2,5 km, 5 km, 7,5 km en 10 km konden zich de laatste jaren ook in grote belangstelling verheugen. Voor de jeugd is er natuurlijk weer de jeugdloop, over 1500 of 850 meter. Aan de jeugdloop is ook een scholenkampioenschap verbonden. GAC atleten kunnen daar aan mee doen door zowel de club als hun school in te vullen bij inschrijving.

Klaverblad Verzekeringen, hoofdsponsor van GAC, heeft zich aan de Maple Leaf Cross verbonden en maakt het evenement mede mogelijk.

Wie meer informatie wil, kan deze op de website (www.mapleleafcross.nl) vinden of een mail sturen naar info@mapleleafcross.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X