Skip to content

Op zondag 26 mei waren in Soest weer de nationale A games, de officieuze Nederlandse kampioenschappen voor A pupillen. De A1 pupillen van GAC waren met vier man vertegenwoordigd in deze sterk bezette wedstrijd.

Florian van Wijchen was geblesseerd en moest helaas zijn favoriete 1000 meter laten schieten maar kon wel uitkomen op vortex. Hij bleef met 34,07 slechts een fractie onder zijn pr en kwam tot een mooie zesde plaats.

Joep Deiman kwam op 3 nummers uit en met drie keer een pr en mooie klasseringen. Op ver 3,97 (tiende), 60 meter 9,47 (negende) en de altijd vervelende vierde plaats bij kogelstoten, maar wel in een geweldig pr van 8,50 meter.

Yuri Scholte kwam alleen uit op kogelstoten en maakte het spannend, met zijn eerste stoot van 8,92 meter pakte hij meteen de leiding. Lang leek het er op dat dit de winnende stoot van de dag zou zijn, maar in de allerlaatste stoot van de wedstrijd werd hij toch nog gepasseerd. Uiteindelijk dus een zilveren medaille voor Yuri.

Thijmen van Wijchen kwam ook uit op drie nummers, bij het verspringen was een evenaring van zijn pr van 3,83 goed voor plek 14 en op vortex pakte hij met een mooie 37,48 het brons.
Met al een medaille op zak begon Thijmen aan zijn favoriete 1000 meter en dat ging geweldig. Hij liet zich niet gek maken door de supersnelle opening van de concurrentie en liep een zeer verstandige race waarin hij in de tweede helft orde op zaken stelde en naar een prachtige overwinning liep in een pr van 3.16,40.

Al met al een prachtige wedstrijd van hoog niveau en uitstekend georganiseerd door AV Pijnenburg.

Alex Scholte

Yuri Scholte 2e bij Kogel

Thijmen van Wijchen 1e bij 1000m
Back To Top