Skip to content

Vijf atleten uit de wedstrijdgroep van Siebe Turksma hebben zaterdag bij de Eemmeerloop het parcoursrecord mixed teams verbeterd. Het oude record stond op 3.13.52 (2011) en is met 4’06” aangescherpt naar 3.09.46.

Er stonden verschillende teams aan de start van onder andere de verenigingen Altis (Amersfoort), BAV (Baarn) en Peijnenburg (Soest). Binnen GAC zijn er vast ook verschillende teams (heren, dames of gemengd) samen te stellen om volgend jaar mee te doen……

Het parcours start in Spakenburg en de lengte van de vijf etappes varieert van 8,3 tot 14,1 kilometer. Het team van Siebe bestond uit 2 dames en 3 heren die het parcours in de volgende volgorde aflegden:

Birgit Krämer (V40)
Michiel Stiemer (M40)
Ruud Baaiman (MSen)
Martin Keulemans (M45)
Mirjam Koersen (V40)

De dames mochten beginnen en afsluiten met de kortste afstanden van tussen de 8 en 9 km.
Martin Keulemans kreeg als clubrecordhouder op de marathon de langste afstand toegewezen, 14,1 kilometer. Een sprintje zoals hij het noemde…. En daar tussenin waren er twee afstanden van in de 9km.
Over het geheel viel het de atleten niet mee. Lange rechte stukken met soms niemand te bekennen. Ruud zag de Stichtse brug maar niet dichterbij komen. De plotselinge warme dag hielp ook niet. Blij was het team dan ook dat ze nog onder de 3.10 wisten te duiken.

Een goede voorbereiding is het halve werk bleek ook hier weer te kloppen. Er zaten bijvoorbeeld drie bruggen in het parcours. Wat te doen als de brug open staat? En soms is er in geen velden of wegen iets of iemand te bekennen. Zit je nog wel op het parcours? Het is dan ook erg prettig en aan te raden om een fietsbegeleider bij je te hebben en met twee auto’s op pad te gaan. Eén auto die vooruit rijd en de lopers naar de wisselpunten brengt en één auto die de lopers weer oppikt en richting finish rijd.

Waar het hele team het over eens was, was dat het vooral leuk was om met een individuele sport als hardlopen eens in teamverband wat te doen. Dat is soms was lastig als je individualistisch bent ingesteld, maar uiteindelijk…. Zie de finishfoto….. Er was een hoop lol, met elkaar afzeiken over onder andere gewoontes voor de start, maar vooral ook elkaar motiveren.

Het wachten op de prijsuitreiking duurde bijna twee uur. Vrij lang, maar douchen, bijvoeren (en drinken) en het was zo 16.00 uur toen de lokale cake en bokaal in ontvangst kon worden genomen.

En ja, nu is de vraag hoeveel scherper de atleten van Siebe de tijd nog kunnen krijgen. We gaan het volgend jaar zien.

 

Back To Top