Skip to content

Hilversum kijkt terug op een mooi hardloopweekend. Op zaterdag was de Yakult Ladies Run, op zondag de Hilversum City Run. Het parcours van de diverse runs voerde de deelnemers dwars door binnenstad van Hilversum en in sommige gevallen ook over het Media Park.

Yakult Ladies Run
Op zaterdagavond beet de Yakult Ladies Run het spits af. De organisatie kon rekenen op meer dan een verdubbeling van het aantal deelnemers: 960 dames renden mee. Er waren twee afstanden te lopen: 5 en 10 kilometer. De weergoden waren de dames gunstig gezind en de sfeer was uitermate goed. Na afloop ontvingen de deelneemsters een glimmende medaille en een fraaie goodie bag.

Hilversum City Run
Op zondag 17 april barstte het hardloopgeweld pas echt los. Ruim 8.000 deelnemers meldden zich die dag bij de start. De dertiende editie van de Hilversum City Run gaat qua weer de boeken in als een editie die donkere wolken boven Hilversum wist te trotseren. Oké, een paar druppeltjes, maar ook veel zon. Het programma van de zondag begon met de BINK Kids Run, gevolgd door de BINK Family Run, de Formulierenserver Wegwedstrijd, de Rabobank Business Run (5 en 10 km) en tot slot de Prestatieloop (5 en 10 km). Vanwege diverse wegwerkzaamheden op en langs het parcours was de organisatie dit jaar genoodzaakt het parcours aan te passen. Vooraf leek dat een beetje spannend, maar achteraf is alles meer dan goed gekomen. Deelnemers hebben kunnen genieten van een mooie loop, onder goede weersomstandigheden en in een perfecte sfeer. Overal langs het parcours werden de deelnemers door het kijkende publiek aangemoedigd en op veertien plekken zelfs muzikaal ondersteund.

Naast de nodige support hebben de vele vrijwilligers een grote bijdrage geleverd in het succes. Deelnemers, sponsoren, publiek en de inwoners van Hilversum maakten het wederom tot een prachtig evenement. Namens de organisatie dank hiervoor.

Op naar volgend jaar!

Back To Top