Skip to content

Ja, ja, ik hoor een enkeling van onder jullie wel snuiven en schamperen: “Derde plaats? Tweede divisie? Zo’n grote ambitieuze club als de GAC moet toch…”
Ja, ja, een grote ambitieuze club als de GAC moet inderdaad… Maar dat doet helemaal niks af aan de goede individuele prestaties van de dames afgelopen zondag in Lisse.

Zo mooi om te zien hoe onze sterke master Mirjam geduldig een voor een de atletes voor haar verschalkt op de 3 kilometer en hoe ze in de laatste ronde soepeltjes bij haar irritante Moms* wegloopt.
*Moms is vaktaal voor iemand die steeds schuin achter je blijft lopen, in je oor hijgt en er maar niet voorbij gaat. Het staat voor monkey on my shoulder.
Goed om te zien ook hoe meerkampster Moniek met terugkerend vertrouwen strakke prestaties neerzet met als hoogtepunt –no pun intended- lekker over 1,65 bij hoog.

Ik geloof niet dat ik werpster Lianne ooit uitbundig tevreden heb gezien na een van haar onderdelen. “Hoe ging het? – Mwah…” En dan een opsomming van waar het beter kon.
Maar ze staat er altijd, elke competitiewedstrijd weer en sleurt de ploeg met haar vette punten-scorende worpen steeds dichter richting de promotiewedstrijd.
En bere-jammer natuurlijk dat Evelien zo verschrikkelijk hard gaat op de 800m. Natuurlijk wil je dat als ploeg, maar als fan is 2,19,43 veel te kort om te genieten van haar mooie stijl en wil om te winnen. Ga je volgende wedstrijd de 3k steeplen, Evelien? Kunnen we nog langer genieten.

Nieuw dit jaar bij de dames is de ruimte voor jonge talenten (AB junioren) om te laten zien wat ze kunnen.  Deels is dat uit noodzaak omdat we niet alle plekken met senioren kunnen vullen. Deels is het ook luxe. We willen immers proberen om zo goed mogelijk te scoren en, indien enigszins mogelijk, de promotiewedstrijd te halen.

Na afmeldingen van onze bekende polshoogdames had het CWA, die de opstellingen maakt, een probleempje: Wie kan en wil polsen en is niet geblesseerd of op vakantie? Nul punten op een onderdeel is zo verschrikkelijk weinig.
Mauve Bos traint bij Erwin op hoog, ver en hinkstap en had al twee jaar geen polsstok meer in haar handen gehad: “Oh, ja hoor, maar dan wil ik nog wel een keertje oefenen.”
De pr-hoogte van 2,50 m was goed voor  een 5e plaats en 437 punten. Dank je, Mauve. En Erwin.

Er was in de aanloop naar de wedstrijd wat controverse over het opstellen van B1 junior Julia van Delft op de 400m horden. Juul, ik denk dat die discussie met je retestrakke 69,42 nu wel klaar is.

Verder nog duimen omhoog voor Sterre die na Moniek de meeste punten voor de ploeg pakte op de 100 m en de 200 m. Voor Anja die ondanks zeurende rugklachten een loden-benen-pr liep op de 400 m. Voor Aafke, die zichzelf verbaasde door, voor het eerst ooit met 600 gram, haar pr met 500 gram te verbeteren naar een, waar-is-mijn-verrekijker, 34, 16 meter. En voor het estafetteteam dat met Luna, Sterre, Aafke en Daphne en een tijd van 51,07 slechts 0,08 seconde verwijderd bleef van de toptijd van de meisjes B afgelopen mei.

In het bovenstaande zijn de punten-scorende dames vermeld, maar natuurlijk is de ploeg groter. Bij deze wil ik ook Monique, Aline, Eden, Wieke en ploegleider David bedanken voor een mooie, gezellige competitiedag in het groene Lisse. En een 8ste plaats landelijk. Op naar de promotiewedstrijd.

Stéphane, slechts fan en stukjesschrijver

p.s. En waar zouden we zijn zonder vrijwilligers. Onze Ton Sweep gaf zijn zondag op om bij de dames competitie te komen harken. Daar hebben we wel een foto van……

Back To Top