skip to Main Content

Na maanden voorbereiding door een kleine enthousiaste groep vrijwilligers vond de Klaverblad Voetstappenpad wandelrally plaats op zondag 22 mei. In de week er voor had een weersomslag plaats gevonden van zeer warm, droog weer naar weer met minder hoge temperaturen en vooral regenachtig. Voor de dag zelf was de weersvoorspelling regen in de ochtend en mogelijk onweer in de middag. Het viel reusachtig mee, om 8 uur inderdaad heel kort, een klein regenbuitje maar geen onweer.

De start was bij het museum Beeld en Geluid op het Mediapark dat voor ons vroeger de deuren had geopend. Een prachtig beeldbepalend begin van de wandeltocht, goed bereikbaar per trein en auto, voor gratis parkeren was gezorgd, met voldoende horeca en sanitaire faciliteiten. Na afloop kon men desgewenst het museum bezoeken waarbij het 2e toegangskaartje gratis was.

Er kon aan de tocht worden begonnen tussen 8 en 11 uur, het officiële sein werd even na 10 uur gegeven door wethouder Floris Voorink in samenwerking met Karin Heerschop, de nieuwe voorzitter van GNR.

Er wordt met de klok mee gelopen rond Hilversum over de historische route, aangelegd in 1938, van 25 km plus een extraatje van 2 km om van de start te komen op de originele route en aan het einde van de tocht weer 2 km terug om te finishen.
Vanaf de Crailose Brug gaat de route over een stukje Bussumerheide, naar rechts het Gebed zonder End oversteken naar de Westerheide met zijn grafheuvels, vervolgens over de Zuiderheide met zijn zandverstuivingen naar Anna’s Hoeve, onder de A27 naar het bospad de Dr. Albert Schweitzerweg, over het spoor Hilversum-Amersfoort richting de Hollandse Sloot waarlangs de Hilversumse Golfclub ligt, een stukje Cronebos, langs het heideven het Hilversums Wasmeer, door het Dassenbos richting de Zwaluwenbrug die over de A27 en over het spoor Hilversum-Utrecht gaat.
Vóór deze brug kan men desgewenst een klein stukje doorlopen naar Hollandsche Rading om per trein terug te keren naar het Mediapark; men heeft dan ongeveer de halve route gelopen.
Loopt men de route verder dan komt men over de nieuwe natuurbrug over de Utrechtseweg die de verbinding vormt met de Hoorneboegse Heide. Richting begraafplaats Zuiderhof, aangelegd onder Dudok architectuur, wordt gelopen langs een stukje bebouwde kom naar de oversteek bij de Loosdrechtse weg naar en door de wijk Kerkelanden die in de jaren 60 is gebouwd. Langs Vreelandseweg en Gijsbrecht van Amstelstraat komt men vervolgens bij het Corversbos met op een gegeven moment akkers en lager gelegen weiland aan de linkerhand tot Jaglust bij de oversteek bij de ’s-Gravelandseweg. Daarna door het Spanderswoud richting de Televisietoren en langs het Mediapark naar de finish.
Al met al een zeer gevarieerde wandeltocht.

Met 261 wandelaars had de belangstelling wat ons betreft wat groter mogen zijn maar de weersvoorspelling zal daar debet aan zijn geweest. De netto opbrengst gaat naar het GNR ten behoeve van het onderhoud van de natuurgebieden; de verwachting is dat dit uitkomt op €3.500,-.
Na dit eerste jaar dat GAC dit heeft overgenomen van Lions Hilversum kan volgend jaar eerder worden begonnen met de organisatie waardoor nog wat meer exposure kan worden gegenereerd. Van veel wandelaars ontvingen we complimenten over de goed aangegeven, mooie route en over de organisatie. Een stimulans om dit nog vele jaren te organiseren, mede ten  behoeve van het GNR.

Kees Tabak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X