Skip to content
  • Blog

Zaterdag 9.15 uur staat rood in mijn agenda: ik ga van start bij de Blessure Herstel Groep. Mijn klacht: een ingescheurde pees bij een knie die ook betere dagen heeft gekend. Ik ben sinds april uit de ‘roulatie’ en mis mijn uitstapjes naar GAC. Loopmaatjes zijn buiten beeld en de looptijd wordt ingevuld door werktijd. Na een half jaar dreigt de harde schijf vol te raken.
Fred Jansen en trainers Jaap van Hamersveld en André Hersbach vormen het ontvangstcomité. Samen met lotgenoot Jan Willem Woolderink lopen we richting Laapersveld: inlopen, rekken strekken en dan scheiden onze wegen Jan Willem heeft de helft er opzitten: dit is z’n 7e  trainingsweek. Thuis heb ik het trainingsschema bestudeerd. De verleiding is groot om bij week 3 of 4 te beginnen maar ik volg Jaap’s advies en begin bij week 1.
Jaap is vandaag mijn privé trainer. Samen zijn we zo’n twintig jaar geleden bij GAC gestart en jaren lang liep ik ’s avonds zomer en winter in zijn groep. GAC is een dankbaar gespreksonderwerp maar Jaap houdt de stopwatch scherp in de gaten.

Ook BHG maatje Jan Willem heeft vandaag een personal trainer want het aantal geblesseerden dat deelneemt aan de BHG staat niet in verhouding tot het aantal geblesseerde GAC-ers. 
Wat weerhoudt geblesseerde lopers ervan om te starten bij de BHG? Waarom aanmodderen als we hier een gespecialiseerde training voor hebben ontwikkeld? Tuurlijk lijkt het simpel, je print een trainingsschema van internet, loopt drie keer per week in je up de rondjes over de hei en na een maand of twee drie kun je weer terug naar je groep. 

Waarom dan toch instappen bij de BHG? Er is maar een antwoord op deze vraag: zoek het uit. Ik heb de kans met beide handen aangegrepen en dit zijn mijn eerste ervaringen: ik liep niet alleen maar onder begeleiding van een trainer/loopmaatje; mijn tempo, houding en loopstijl werd nauwlettend in de gaten gehouden; het pakket loopscholing kwam serieus aan bod, niet onbelangrijk, ik train weer bij de club.
Vandaag heb ik weer tientallen loopmaatjes teruggezien en gesproken. ‘GAC is een warm bad’, wie zei dat ook al weer? Mijn persoonlijke winst? Ik ben weer voor het eerst sinds maanden op de club om hard te lopen en niet om te vergaderen. Lang leve de BHG die geblesseerde lopers weer aflevert bij hun oude loopgroep. Nu ik nog…
Wordt vervolgd.

Carla van Lingen

Back To Top