skip to Main Content

Almere ’81 is 5 jaar geleden begonnen met aangepaste atletiek. Daarom stond de derde onderlinge wedstrijd in het teken van hun jubileum. Van onze A-atletiek waren 6 atleten naar Almere gekomen voor een meerkamp. Ook uit Zeewolde en Veenendaal waren dit keer atleten aanwezig. Totaal stonden er zo’n 30 atleten klaar.

Het eerste onderdeel was de 100 meter. Onder aanmoediging van de andere atleten, ouders, trainers en juryleden renden ze naar de finish waar voor onze atleten trainer André klaar stond om ze op te vangen. Daarna gingen de atleten in 2 groepen verder met de meerkamp. Myrthe, Scott, Emilia, Noraly, Luuk en Sarah mochten beginnen met kogelstoten. Dit hadden we bij de laatste training voor de wedstrijd nog kunnen oefenen, daardoor wist iedereen precies hoe ze moesten staan. Hier en daar een kleine aanwijzing en de stoten waren van prima kwaliteit. Myrthe, Sarah en Emilia verbeterden daarbij hun PR.

Direct na kogel gingen we naar ver. Weer werden we getrakteerd op mooie prestaties. Scott kon hier laten zien dat hij steeds meer kracht in zijn benen krijgt en hij sprong naar een nieuw PR. De aanlopen gingen goed, de sprongen nog beter. Na het springen was er even pauze. Gezellig met iedereen op de picknickbanken wat eten en drinken. Dit was nodig voor het laatste onderdeel, de 200 meter. Hier hadden de atleten net als bij de 100 meter de keuze of ze het startblok wilden gebruiken. Hoewel Noraly niet heel erg van rennen houdt, heeft ze toch goed getraind de laatste tijd. Dat werd beloond met haar beste prestatie ooit op de 200 meter. Dat gold ook Luuk. Die had al heel hard gerend op de 100 meter en bij de 200 meter ging hij nog sneller.

Daarna moesten we even wachten op de prijsuitreiking en konden we mooi de bloemen aan de atleten van Almere ’81 geven voor hun 5-jarig jubileum. Iedereen ging naar huis met een mooie medaille en een diploma. Emilia won ook nog een aanmoedigingsprijs. De wisselbeker voor de beste vereniging ging naar Veenendaal.

Het was een leuke wedstrijd met veel verschillende atleten, kinderen en volwassenen, jongens en meisjes allemaal door en met elkaar. Volgend jaar weer, dan bij ons of misschien wel in Zeewolde of Veenendaal.

Marianne Boelee

 

NB foto’s komen hier vandaan : https://nl-nl.facebook.com/EvertWoutersenSportfotografie/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X