Skip to content

Begreen is bezig met een aantal technische aanpassingen met al doel overlast op de baan verder te voorkomen. Er komt een buitenopstelling van een kleine ketel die “droge” brandstof kan draaien voor korte periodes dat er weinig vraag naar warmte is maar wel het stadsverwarmingsnet op temperatuur moet worden gehouden om schade te voorkomen. Deze wordt geplaatst in een mobiele ruimte die naast ons warmtestation kan staan. Deze wordt gevoed vanuit een silo die permanent zal worden neergezet. Een tweede aanpassing is een systeem op het dak die geproduceerde warmet kan “wegkoelen”. Dit voorkomt dat de ketels in een lage last gaan draaien (“pruttelen”). Dit komt veelal ’s-avonds en in het weekend voor als er minder vraag is en jullie juist op de baan staan. Zo hebben we straks drie opties tegen overlast op de baan:

  1. Tijdelijk uit. Dit kan ca. 3-4 uur en is vooral een oplossing in de avonduren als het niet te koud is.
  2. Warmte opwekken met een kleine tijdelijke ketel die droge brandstof gebruikt. Deze oplossing past vooral in warme periodes in de zomer.
  3. “Wegkoelen” waardoor we de grote ketel kunnen laten draaien zonder dat deze gaat “pruttelen” in de avonduren of de weekeinden. Deze oplossing past vooral in koudere periodes of periodes (zoals nu) met tussentemperaturen.
Back To Top