Skip to content

HILVERSUM – Het Nederlands indoor atletiekkampioenschap in de leeftijdscategorieën onder 18 en 20 jaar, officieel U18 en U20 geheten, afgelopen weekend in het Omni Sportcentrum in Apeldoorn was succesvol voor de Gooise Atletiek club. Met liefst acht medailles keerden de GAC-atleten huiswaarts. Alle reden voor een feestje. 

De verdeling van de rijke oogst mag er zijn: drie gouden medailles, drie zilveren plakken en twee keer brons. Een resultaat waarmee de de Hilversumse vereniging kan thuiskomen en verder kan bouwen. De resultaten zijn een goed signaal dat de GAC met haar topsportvisie de juiste koers vaart. 

Deelname aan de vaderlandse titelstrijd is geen vrije inschrijving. Eerdere prestaties zijn hierin maatgevend. Het feit dat de GAC met 21 atleten mocht afreizen naar Apeldoorn, zegt voldoende. Naast het aantal medailles wisten de Hilversumse atleten op tal van onderdelen door te dringen tot de finale. 

Myrte van der Schoot, in de categorie U 20, scoorde het leeuwendeel van de gouden oogst. Zij zegevierde op haar favoriete 400 meter in een prima tijd van 54,29 seconde. Zij bleef daarmee de nummer twee, Celine van Heerikhuizen 1,20 seconde voor. In de series noteerde de Hilversumse de tweede tijd van 56,18 seconde. Het beste had zij dus voor de finale bewaard. 

Gouden sprong
Het verspringen wilde bij Van der Schoot in het vorig seizoen niet erg lukken, maar zij is weer terug. Met een gouden sprong van 6 meter en 4 centimeter was zij absoluut de beste. Op dit onderdeel werd Shantell Kwofie derde met 5,58 meter. 

Drie medailles in alle soorten waren er in U18 voor Florian Vriezen. Het goud veroverde hij in een sterke race over de 60 meter horden in de mooie tijd van 8,02 seconde. Hij was hier de favoriet voor de nationale titel; aangezien hij in de series ook de snelste was. 

Het was jammer dat het polsstokhoogspringen gelijk viel met de tijd dat hij zich moest voorbereiden op de finale van de 60 meter horden. Het beperkte Vriezen tot het maken van slechts één sprong; 3,85 meter. Dat was wel voldoende voor de derde plaats. Er had zeker meer ingezeten wanneer hij zich op dit onderdeel had kunnen focussen. Op de vroege zondagochtend kwam Vriezen in actie op het verspringen. In zijn derde sprong kwam hij tot 6,64 meter. Daarna hield hij het voor gezien. De afstand was voldoende voor het zilver. 

Kogelstoten
Bij het kogelstoten was Bas Nolsen in U20 met 16,35 meter lange tijd klassementsleider. In de slotbeurt kwam Yannick Rolvink daar met 17,17 meter ruimschoots overheen. De GAC’er produceerde daarna nog een worp van 16,68 en dat leverde hem de tweede plaats op. 

Op de 60 meter horden maken honderdsten van seconden het verschil. In de series toonde de GAC-atlete Andrea Stojanovic, U18, in vorm te zijn door met een tijd van 8,80 seconde zich als snelste te kwalificeren voor de finale. In de strijd om de titel liep zij nog 0,05 seconde sneller; 8,75. Dat leverde een zilveren medaille op aangezien Milou van den Berg 8,70 noteerde.

Komend weekend is eveneens in Apeldoorn het Nederlands indoor kampioenschap voor senioren. Op grond van hun prestaties mogen daar van de GAC vier atleten meedoen, die afgelopen weekend deelnamen aan het NK U20. Dat zijn Shantell Kwofie, Bas Nolsen, Myrte van der Schoot en  Andrea Stojanovic. Daarnaast komen de senior atleten Youri Fransen, Mischa Groen, Sarah van Tuijl en Yoram Vriezen in actie.   

Bron: Gooi- en Eembode, ma 13 feb 2023

Back To Top