Skip to content

Gaasperplas, 14 januari 2023.

Stromende regen, de hele dag. Een beetje wind, en een temperatuur rond de 10 graden.

Onder deze omstandigheden trotseerden de deelnemers aan de 2e wedstrijd van de Pupillen Cross Competitie de elementen. De MPA2 hebben de eer om als laatsten van de vele starts te mogen starten. Met als gevolg dat het parcours was omgeploegd tot een ware modderpoel.

De warming-up (foto 1) kon gelukkig nog op een verharde weg worden afgelegd. Maar na het aantrekken van de wedstrijdschoenen (spikes), werden de atleten dwars door de modder gejaagd, met als motto: dan kun je vast voelen hoe het parcours straks voelt. En laten we eerlijk zijn, die eerste paar stappen in de modder is altijd weer lastig, toch een drempel om  over te gaan.

Goed voorbereid stond het dappere zevental van de MPA2 klaar voor de start. Twee ronden modder, was het plan. En dat werd ook netjes uitgevoerd. Dat het lastig was, bleek wel uit het feit dat er zelfs (van andere verenigingen) meiden uit de wedstrijd werden gehaald, omdat ze een schoen in de modder waren kwijtgeraakt! Dat geeft al aan dat het echt wel extreme omstandigheden waren.

Ondanks de zware omstandigheden, gaven de atletes alles! En dat resulteerde in uitstekende resultaten, met zowel een 1e plaats (voor Lianne) individueel als een 1e plaats als team. Kortom, uitstekend gewerkt van de MPA2.

En na afloop was iedereen tevreden, er waren er zelfs tussen die het goed bevallen was deze modderbende. En het schijnt dat na een paar nachtjes in het sop, zelfs de meeste schoenen en kleding weer enigszins toonbaar was.

Back To Top