Skip to content

Zaterdag 7 september start er weer een nieuwe basisgroep. Ken je mensen in je buurt die besmet zijn met het loopvirus maar de stap nog niet echt genomen hebben: je partner, buren, vrienden, neven of nichten, maak deze mensen enthousiast en nodig ze uit om zich in te schrijven. Deze groep is voor GAC van belang, want nieuwe starters worden misschien nieuwe leden, en onze club draait nu eenmaal op leden en vrijwilligers
Bovendien: bewegen houd je lijf fit en je geest helder.

De basisgroep  is bedoeld voor de beginnende loper. Na een periode van drie weken waarin er alleen sportief gewandeld wordt, gaan we gefaseerd over naar het hardlopen. Aan het einde van de basisgroep (in december) kun je ongeveer vier tot vijf kilometer achter elkaar hardlopen.  De trainingen worden tweemaal in de week gegeven: zaterdagmorgen om 8.50 uur en dinsdagavond om 18.40 uur. Je kunt jezelf alleen aanmelden via basisgroep@gach.nl. De minimale leeftijd voor de basisgroep is 18 jaren.

En er valt wat te vieren want met deze september-basisgroep vieren de trainers hun eerste lustrum: voor de 10e keer begeleiden ze de beginnende lopers.
In februari 2009 heeft Astrid van Haaften de coördinatie overgenomen van Marie-Louise Hofstee, die  vijf jaar lang de basisgroepen trainde en coördineerde. Astrid doet deze klus van formaat met veel plezier. Astrid: “We zijn onderling helemaal  op elkaar ingespeeld en alle trainers hebben er plezier in en willen doorgaan.”
Er is inmiddels een invaltrainster gevonden op de zaterdagochtend. Hetty Tijhuis komt het team  versterken. Ze neemt de plek in die Peter de Heus achterlaat die op dit tijdstip de Interval/Duurloop/Vaartspel op A/B niveau gaat trainen.
De trainers van de basisgroep vormen een hecht team.
De laatste 5 jaar zijn er 9 goed bezochte basisgroepen klaargestoomd voor de start bij de club en er zijn veel deelnemers lid geworden.

Wil je ook starten bij de basisgroep dan staat het team op 7 september a.s. om 08.50 uur je in het clubhuis op te wachten.

Namens de trainers van de basisgroep
Chris Doornekamp / Hetty Tijhuis / Astrid van Haaften / Henk Westenbrink / Joop de Vink /   en Gerie Broek.

Back To Top