skip to Main Content

Zaterdag 17 september was de pupillencompetitie finale. Dit is toch één van de pupillen atletiek hoogtepunten van het seizoen. Ook dit jaar was het blauw en geel van GAC ruim vertegenwoordigd in alle leeftijdscategorieën. Altijd mooi om te zien tijdens de traditionele vlaggenparade waarmee de finale begint. Natuurlijk heeft mijn collega trainer Sander Duikersloot al een mooi stukje geschreven over de finale. Echter één hoogtepunt als trotse trainer van de JPC wil ik u niet onthouden.

De jonge mannen van de JPC hebben afgelopen zaterdag toch een klein beetje GAC geschiedenis geschreven met hun clubrecord op de 4 x 40. Niet dat het een record is wat lang geleden is gevestigd, immers de huidige JPB hebben dit vorig jaar verbeterd naar 27,11 sec. De wijze waarop is indrukwekkend. Lang hebben ze geoefend, vooral het soepel overgeven van het estafettestokje. Iedereen stond goed klaar, duidelijke instructies wanneer je moest gaan lopen, niet te vroeg en niet te laat. Vooral het niet bescheiden roepen was even lastig….. – in ieder geval tijdens de estafette – bij de overige onderdelen tijdens de training gaat dit altijd vanzelf 😉

Er was een gezonde spanning voor de start. Niet te gespannen, maar gewoon lekker gefocust. De jongens waren als tweede geplaatst in de finale. Het hele seizoen waren ze net iets langzamer als de pupillen van Almere’81.

Het startschot viel, Thimo Gisius ging als een raket uit het startblok, op het juiste moment vertrok Kealan Steba. Op een goede snelheid nam hij het stokje over van Thimo. Kealan liep in volle snelheid naar Nout van der Schoot, een soepele overgang. GAC liep nog steeds op kop! Nout sprintte naar Youri van der Linden. De koppositie van Youri kwam niet in gevaar….. Een fantastische tijd van 27.05.

Iedereen was blij met de 1e plaats. Alleen was er geen besef dat ook het clubrecord is verbeterd. Dit kwam de dag erna. Hoe mooi is dit. Op 24 september doen ze mee met het NK estafette: dat belooft wat…….!

Peter van der Schoot, trainer JPC

Op de foto van links naar rechts: Thimo, Kealan, Youri, Sebastiaan, Nout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X