skip to Main Content

13 mei, moederdag! Voor de masters van Nederland daarnaast ook de eerste competitiewedstrijd. De verenigingen (39 teams bij de dames en 59 bij de heren) zijn ingedeeld in 3 landelijke regio's en de GAC masters mochten naar EMMEN!
Best een paar kilometers ver maar op zondagochtend rijd je die afstand soepel weg!
De weersvoorspellingen waren heftig, zwaar onweer en veel regen dus de tassen zaten vol met extra kledingstukken, droge sokken en een paraplu. Het bleek allemaal nogal mee te vallen en in de tassen misten we juist de zonnebrand. Het was prachtig zonnig weer, 26 graden en alleen aan het einde wat spetters en een enkele klap onweer.

De damesploeg was wat gehavend door blessures, we blijven masters. Met een klein ploegje werd er super gestreden met een totaal onverwachte oogst.

We hebben twee HELDEN van lopers in ons team: Pauline en Denise namen de loopnummers voor hun rekening. Wat een mooie strijd werd er door hen gestreden. Denise kwam winnend over de finish in haar 400 m en 200 m. (Dit zijn) Beiden CLUBRECORDS V50!
Pauline liep haar eerste 100 m ooit, vanzelfsprekend een PR en wat voor één! Goed voor de derde tijd in de wedstrijd. Op de 1500 m liep ze een mooie sterke race met als eindtijd 5.57 min. En dat is ongeveer dezelfde tijd als 6 jaar terug! Hoezo verval bij het ouder worden? Veel punten voor team GAC.
Ingrid schitterde als vanouds op kogel (winst) en discus (tweede). Het teamtotaal liep lekker op. In de schaduw van deze topprestaties liep Dineke een stabiele 1500 m race. Na veel blessureleed weer op de weg terug. Wel genoeg voor een CLUBRECORD V 65. Keep going.

Het klapstuk is altijd de estafette. Tegen een onweersbui aan liepen Brigitte, Pauline, Denise en Ilona een onverwacht goede tijd, 58.28 dus CLUBRECORD V50. Tweede in de wedstrijd en dat tussen al die jonkies.
Het bleek achteraf zelfs een NATIONAAL RECORD te zijn. Dat kwartje was bij geen van ons allen gevallen dus we hebben het NR op de wedstrijd niet aangevraagd. Nu maar duimen dat het ook nog achteraf erkend kan worden.
Na de 9 onderdelen bleken we eerste te staan in Emmen! Dit was een feestje waard. Tijdens het etentje (hoort standaard bij de competitiewedstrijden) in Zwolle, halverwege de reis naar Hilversum, bleek ook nog dat we landelijk ruim eerste staan! Wat een bijzonder aangename dag voor GAC!

Brigitte van de Kamp

foto's: Chris van de Kamp

(zie ook de mannenploeg)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X