skip to Main Content

De mannenploeg van de masters, net als de meisjes, ook naar Emmen. Met een vrijwel compleet team (8 man); alleen op de 400m en de 1500m hadden we geen reserve.
Op de sprintnummers hebben we een echte topper: Richard! Een goede start met een vet CLUBRECORD M45 van 12.02s op de 100m en een fantastische 24.11s op de 200m (helaas iets te veel rugwind, maar het CR komt er en de punten tellen gewoon). De reserves André en Klaas-Jan liepen in het kielzog ook mooie tijden.
De 400m werd gelopen door Wim. Geen reserve loper, maar een degelijke 60.98s (net binnen de geplande 61 en zowaar nog een NR/CR) leverde weer aardig punten op.
Ook op de 1500m geen reserve, maar met een super-loop van Maurits in 4.54,80 (ruim binnen de geplande 5.02, waar hij vooraf een hard hoofd in had) was dat niet nodig.
Bij de technische nummers bleken de reserves heel erg nuttig:
Kogelstoten is sinds vorig jaar hèt nummer van Sander: 11.81m en een verbetering van zijn eigen CR. Kees, met een blessure, kon het kogelstoten laten lopen.
Discuswerpen stond gepland voor Sander, die helaas te veel last van een spierblessure kreeg. Hier kwam het aan op de reserve: Kees, die met een standworp van 22.53m toch de nodige punten verzamelde.
Hoogspringen stond gepland voor Kees en Chi. Door het uitvallen van Kees kwam het hier op Chi aan. Met een degelijke 1.45m leverde dat gelukkig nog behoorlijk wat punten op.
Speerwerpen zou een leuke wedstrijd worden met twee vergelijkbare werpers (Sander en Wim). Een mooie, oplopende reeks worpen leverde uiteindelijk 39.97m op. Had wel iets verder gemogen, maar toch weer aardig punten.
Verspringen wel met twee deelnemers (Chi en Wim). Beiden geen super-sprongen, maar wel weer een mooie score.

Tenslotte de estafette 4x100m. Ondanks de omslag van het weer en een gemist “start”-commando toch een goede estafette door André, Richard, Chi en Klaas-Jan. In 51.34s en een mooi Clubrecord-M45. Een mooie afsluiting.
Uiteindelijk zijn we op de 2e in de poule en landelijk 3e geworden! Op naar de volgende ronde: 10 juni in Apeldoorn.

Wim Threels

(zie ook de damesploeg)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X