Skip to content

Met een zonnetje en windstil stapten we dit keer op de fiets richting de 3e cross – ‘thuiswedstrijd’ – van het seizoen. Met deze warming up al in de benen komen we aan bij het Franse Kamp in Bussum bij een goed georganiseerde wedstrijd met gezelligheid van foodtrucks en galmende aanmoediging van de dame bij de finish. De startnummers worden opgespeld en de kinderen hebben gezonde lichte spanning, maar zijn ondertussen ook gezellig aan het rondrennen en kunstwerken aan het maken met takken. Wat een gezelligheid!

We doen een verkenningsronde, de C-pupillen mogen deze keer twee keer dezelfde ronde doen, kleine paadjes, bladeren, takken en single tracks, wat een leuk parcours. De kinderen staan te trappelen, dus doen we nog even wat warming up oefeningen om de spieren lekker los te maken. Molenwieken en jumping jacks zorgen ervoor dat we helemaal klaar zijn om te starten.

Bij de Start staat een grote groep meiden, 2 rijen dik te trappelen om te racen. Het touw wordt gespannen, gaat omhoog…. en dan is het tijd. Het touw gaat weg en het startschot klinkt. De meiden schieten weg en geven alles. De eerste ronde nog redelijk beheerst, wel inhalen, maar nog niet alles geven. Bij de tweede ronde komt alle laatste energie naar boven. Bij sommigen vloeien al wat traantjes, de rode wangen laten zich zien en de concentratie voert de boventoon. Eenmaal de finish in zicht wordt de eindsprint ingezet. Wat een toppers die meiden van de MPC, allemaal gefinisht met mooie tijden en tevreden koppies. Een vaantje als beloning en voor sommigen misschien zelfs wel een plekje in de finale cross van 11 maart.

Fabienne, trainster MPC

Back To Top