skip to Main Content

Afgelopen zondag verruilde een selectie atleten de atletiekbaan uit de mediastad voor een baan met uitzicht op vele kassen. Olympus ’70 in Naaldwijk werd het strijdtoneel voor de GAC- dames voor de tweede seniorencompetitie.

Er gaan wel eens opmerkingen de ronde bij GAC dat de opstelling van de seniorencompetitie tegenwoordig meer een junioren aangelegenheid is dan dat er echt senioren mee doen. Maar Ajax had dit seizoen toch ook relatief jonge spelers opgesteld in de basis? En kijk hoe ver zij zijn gekomen dit seizoen. Wat ik hiermee wil zeggen is dat ondanks deze jonge ploeg wij uitzonderlijke prestaties kunnen neerzetten en mooie dingen kunnen bewerkstelligen.

Nieuw talent bij de GAC is toch wel Justine Fleming. Sinds vorig jaar heeft Justine zich aangesloten bij GAC en heeft sinds dat moment de smaak goed te pakken. Vorige wedstrijd liep Justine nog 13.62 sec op de 100m, terwijl ze nu haar p.r. wist aan te scherpen naar een prachtige tijd van 13.04 sec! Haar clubgenootje Kato Leusink heeft haar vorm ook weer te pakken en dook zelfs onder de 13 seconden op de 100m. De klok stond stil op een tijd van 12,64 sec. Een tijd waar ik tot nu toe alleen nog van kan dromen.

Verder deed seniore Sanne Eekel afgelopen zondag een poging om het baanrecord polsstokhoog springen te evenaren, welke op naam staat van Femke Pluim op een hoogte van 3.30m. Sanne heeft drie goede pogingen gedaan, maar wist deze hoogte net niet te halen. Bij haar volgende wedstrijd laat Sanne weer zien dat 3.30m voor haar zeker niet te hoog gegrepen is.

Bij de GAC zijn dames op de lange afstanden schaars. Vele malen hebben Mirjam, Birgit en Karin ingevallen en de jeugd laten zien wat hard lopen is. Helaas waren deze vrouwen deze keer verhinderd. Gelukkig bleek juniore Anja onze rots in te branding te zijn. Anja beschikt zeker over ‘lopers- genen’, maar de afgelopen tijd is Anja voornamelijk bezig geweest met afstanden niet langer dan 400m. Dan is 3000m toch wel een behoorlijk stukje verder… Anja wist punten binnen te slepen, die we anders niet hadden verkregen. En daar zijn we Anja dankbaar voor! Elke punt is cruciaal willen wij uitzicht houden op promotie naar de eerste divisie.

Na twee wedstrijden staat ons team op een 8e plek en de eerste acht ploegen uit deze divisie mogen strijden om promotie naar de eerste divisie. Voor ons dus zaak om de volgende wedstrijd alles op alles te zetten en een plekje bij de promotiewedstrijd veilig te stellen.

Uiteraard wil ik jullie nog vertellen over alle andere prestaties en de enorm gezellige dag die wij met elkaar beleven. Ons team is namelijk 11 vrouwen sterk en elke atlete verdient evenveel aandacht en eer voor het eindresultaat. Maar ik nodig jullie veel liever uit voor de 3e competitiewedstrijd op 18 juni bij GAC. Daar kun je met eigen ogen zien welke pracht prestaties dit team levert.

Tot 18 juni,

Judith

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X