skip to Main Content

De Klaverblad Voetstappenpad wandelrally vond dit jaar plaats op zondag 22 mei. GAC heeft deze voor het 2e jaar georganiseerd. De hele route is weer geïnspecteerd, de Voetstappenpaaltjes zijn door Jaap van Hamersveld weer schoon gemaakt en geverfd, bij Anna’s Hoeve zijn extra route aanduidingen geplaatst omdat onduidelijkheid is ontstaan door werkzaamheden en de Zwaluwenbrug was net op tijd weer in gebruik na onderhoud door Pro Rail.

Het was prima weer om te wandelen of te nordiccen, droog en een lekker temperatuurtje tussen 16 en 18 graden. Horecafaciliteiten op de route waren restaurant Groot Kievitsdal, cafetaria Kruis in de Kerkelanden en het Grand Café in Beeld en Geluid. Bij de Zwaluwenbrug halverwege het parkoers kregen de deelnemers een flesje water en een dextro.

De start was bij het museum Beeld en Geluid op het Mediapark dat voor ons vroeger de deuren had geopend. Een prachtig beeldbepalend begin van de wandeltocht, goed bereikbaar per trein en auto, en met voldoende horeca en sanitaire faciliteiten. Na afloop kon men desgewenst het museum bezoeken waarbij het 2e toegangskaartje gratis was.

Er kon aan de tocht worden begonnen tussen 8 en 11 uur, het officiële startsein werd om 9:30 uur gegeven door mevrouw Karen Heerschop, waarnemend directeur-rentmeester van het GNR.

Er werd rond Hilversum  met 'de klok mee' gelopen over de historische route (aangelegd in 1938) van 25 km plus een extraatje van 2 km om van de start op de route te komen en aan het einde van de tocht weer 2 km terug om te finishen.

De zeer gevarieerde route gaat over heide, door bossen, langs grafheuvels en zandverstuivingen, langs het heideven het Hilversums Wasmeer, langs akkers en weiland. Halverwege kon men desgewenst een klein stukje doorlopen naar Hollandsche Rading om per trein terug te keren naar het Mediapark.

Er waren 274 wandelaars en nordiccers. Dit betekent € 1.918, – aan inschrijfgelden en deze opbrengst wordt geheel geschonken aan het GNR ten behoeve van het onderhoud van de natuurgebieden.

Voor foto’s zie www.voetstappenpad.nl of op hier op de GAC website.

Voor 2018 wordt een hands-on coördinator gezocht die dit prachtige evenement verder kan uitbreiden. Ben je geinteresseerd, mail dan naar voetstappenpad@gach.nl

Kees Tabak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X