Skip to content

De herfst is er weer. Dat betekent voor iedereen die ’s avonds wil of moet lopen dat er weer langs de weg gelopen moet worden. Uiteraard volg je het voorbeeld van de lopers bij GAC en loop je met reflectie. Donkere kleding in het donker. Doe je toch niet! En loop je liever niet alleen? Simpel, loop bij GAC! Maar voor deze keer een stadsroute met een aantal trainingspunten waarop je naar behoefte kunt intervaltrainen of een heuveltje mee kan pakken. Wanneer je deze route als wandelaar doet doe het dan in de vorm van sportief wandelen. Wandelen met een tandje erbij!

Wat zie je en wat kun je daar doen :

De route begint nu bij GAC zelf op Arenapark 103. Uiteraard kun je met het kaartje in de hand ook ergens anders starten. Vanaf GAC gaan we langs Station Hilversum Sportpark. De naam Sportpark is een herinnering aan de tijd dat het Arenagebied een sportgebied was met onder andere een drafbaan.

Na het passeren van het station kom je bij de Laapersvijver en kun je om op te warmen een aantal rondjes om de vijver doen. Dit mag best in een aantal verschillende tempo’s. Eenmaal warm kun je naar de trappen bij Punt A. Minstens éénmaal snel omhoog en dan naar keuze links of rechts weer naar beneden waarbij je onderaan de trappen weer terugkomt. Denk overigens niet dat deze vijver er alleen maar voor het mooi ligt. Hij is ook bedoeld als opvang voor regenwater en uiteindelijk wordt het water weggepompt door het gemaal dat je op de hoek richting rotonde ziet liggen.

En door! Richting het Acaciapark. Achterin dit park liggen een aantal mooie stijgende lusjes bij punt B. Naar keuze éénmaal of meerdere malen snel omhoog en rustig naar beneden. Daarna ga je in een rustig hersteltempo naar punt C. Bij dit punt ligt de Larixlaan. Hij loopt omhoog. Minstens twee keer op en neer moet toch lukken? Snel op en rustig neer.

Je bent nu in het gebied t Hoogt van het Kruis. Deze naam komt van oorsprong van de kruising van oude zandwegen die door het Gooi liepen en elkaar hier op een hoogte van 25 meter kruisten. Even na de Larixlaan komen we bij de leukste bult in het parcours. Punt D, de Eikenlaan. Die neem je 1 keer heuvelop. En dan weer door! Richting de Kastanjevijver die linksachter de Kolhornseweg ligt. Ook deze vijver is er niet alleen voor de sier. Leef je bij dit punt E uit zoals je wil. Het is een rechthoek dus bijvoorbeeld twee lange zijden rustig en de korte zijden in een sprintje. Of……trapje op, trapje af en naar keuze een snel of langzaam rondje. Of………….. Verzin het zelf maar, het is alleen wel goed om snelle en rustige tempo’s af te wisselen.

Via de Hilvertsweg lopen we naar de Diependaalselaan en wanneer we deze rechtsaf nemen gaan we weer lekker omhoog. ’S Avonds zie je hier veel mensen hardlopen. In hun eentje langs een drukke weg. Waarom snappen wij als GAC’ersnet want in een groep onder leiding van een trainer kom je ook in het donker op leuke plekken. Je steekt deze weg veilig over je zorgt dat je bij de Fabritiusschool komt. Één van de prachtige scholen van Dudok die je in Hilversum kunt vinden. Maar ook een plek waar je nog even los kunt. Rondjes omhoog en omlaag totdat je het genoeg vindt.

Als GAC hopen we dat je het prettig vond om eens afwisselend te trainen in plaats van hetzelfde rondje in hetzelfde tempo. In ieder geval ga je nu voor het laatste stuk richting Station Hilversum Sportpark en eventueel GAC.

Back To Top