Skip to content

Zaterdag waren er bij AKU in Uithoorn bijna 800 crossers aanwezig waarvan 134 GAC-atleten, 38 junioren en 96 pupillen.
Het is een leuk parcours daar in Uithoorn. Na de start vanaf een brede startlijn op het gras volgde na een stenen trappetje een smal pad over de dijk langs de baan. Vervolgens verdwenen de atleten uit zicht van de baan af en komen zij de laatste 120 m eter weer in zicht voor een eindsprint op het gras richting finish.

Bij de JPA1 verschenen 64 atleten van 15 verschillende verenigingen aan de start. Van GAC waren er 15 atleten. Voor het klassement tellen de drie snelste lopers per vereniging. Voor GAC zijn dat Boris op plek 6, Ruben op plek 8 en Niels op plek 11. Samen hebben ze 25 punten en daarmee staan ze nu in deze poule op de 1e plaats.
Daniël (13e) had hoge nood en liep hierdoor niet zo lekker op het laatst. Simon (15e) zat hier dicht achter. Borre (21e) was niet tevreden over zichzelf, omdat hij niet kon inhalen. Tim (22e) kwam huilend de finish over. Marijn (31e) en Thijs (32e) zaten elkaar op de hielen. Jurre (43e) werd bij het trappetje bijna naar beneden getrokken. Qing (51e) en Koen (52e) hadden beiden nog een mooie eindsprint. Tijs (59e) liep vandaag zijn debuut en Teun (62e) liet nog twee atleten achter zich. Een mooi resultaat voor de 1e cross.

Op naar de 2e crosswedstrijd in Bussum op 14 januari.