Skip to content

Het was even flink schakelen toen de nieuwe COVID-19 maatregelen bekend werden gemaakt.

Met grote schrik dachten we in eerste instantie dat bij elke ingang van ons sportcomplex controleurs opgesteld moesten gaan worden om de CTB en ID’s van elke sporter (boven 18 jaar) te moeten gaan controleren. Gelukkig kregen we kort erna een kleine verlichting van de maatregelen waardoor het ‘alleen’ nog maar de binnenruimtes en terras ging betreffen.

Maar waar haal je zo snel vrijwilligers vandaan om dit op te pakken?
En welke momenten is het nodig?

Zoals jullie kunnen lezen in het nieuwe protocol is er besloten om het aantal momenten dat het clubhuis open is te beperken. Tevens is de ingang aan de baanzijde gesloten en dient iedereen via de voordeur het clubhuis binnen te gaan.

Afgelopen zaterdagochtend hebben Peter van der Schoot en ik, de eerste controle op ons genomen. In eerste instantie uit nood geboren omdat op deze korte termijn niet zo snel vrijwilligers waren gevonden. Maar eigenlijk ook om op die manier gevoel te krijgen wat deze taak inhield en wat de knelpunten zouden zijn.

Persoonlijk kan ik zeggen dat het mij alles meeviel. Iedereen konden wij toegang tot het clubhuis verlenen. En als het even iets langer duurde dan had eenieder daar begrip voor.

We hebben er veel van geleerd. Ik weet van een aantal nu, wanneer ik een verjaardags tractatie kan verwachten. En heb zowaar zelf twee leden getroffen waarmee ik samen had kunnen trakteren als ik nog zou weten wie het waren…. Dus privacy geborgd. 😉

Een aantal tips willen wij graag met jullie delen, zodat het de volgende keren (nog) vlotter gaat:

  • Zorg dat je je legitimatie bij je hebt. Alleen het CTB (de QR-code) is niet voldoende.
  • Houd naast de QR-code, je legitimatie bewijs ook direct klaar. Dat scheelt zenuwachtig gefrummel om hem uit je portmonee of tasje te krijgen.
  • Heb je een uitgeprinte QR-code, zorg dat deze dan niet gevouwen, gesleten of nat van het zweet is. Anders is hij niet te scannen.
  • Test een uitgeprinte QR-code van tevoren, door hem te laten scannen door iemand met de scan app. Soms blijkt een QR-code, ondanks dat deze er op het oog goed uitziet, niet te scannen.
  • Een van de lopers had de QR-code verkleind en op een oud (bank)pasje geplakt. Zo komen er geen kreukels in en is hij veel makkelijker op te bergen. Ook hier geldt, test of de code goed is te scannen.

Verder kwamen wij achter een onhandig punt.
Je gaat je spullen binnen leggen en komt netjes met je QR-code en legitimatie in het clubhuis. Je wil niet alles meeslepen tijdens je training, dus je laat het opbergen in het kluisje van de trainer. Bij terugkomst weten de controleurs niet wie er allemaal al zijn gecontroleerd die ochtend/avond en zij moeten iedereen dus weer controleren. Vervolgens staan er een aantal groepen te wachten op de trainer om alles uit het kluisje te halen. Hier denken wij een oplossing voor te hebben (helaas nog niet deze week) zodat we, per openingsmoment, maar 1x hoeven te controleren. Hierover later meer.

Uiteraard horen wij ook graag hoe jullie het hebben ervaren. Ook tips en/of opmerkingen van jullie kant zijn welkom.

En wat natuurlijk helemaal fijn zou zijn, als je een keer komt helpen. Ik dacht…. als iederen nu eens 1 (of 2) keer een training overslaat en deze taak samen met iemand op zich neemt, (en nee, dan niet allemaal tegelijk natuurlijk), dan komen we denk ik deze periode zonder problemen door.

Je kan je tips, opmerkingen en aanmeldingen sturen naar: ctb@gach.nl

Al met al vond ik het goed te doen. Gedurende het moment dat iedereen bezig is met zijn training is er zelfs nog tijd voor een bakkie koffie. Dus eigenlijk sta je niet volledig 3 uur bij de deur.

Hopelijk zie ik veel aanmeldingen verschijnen, want we willen toch graag het clubhuis openhouden?

Robert Brekelmans


Back To Top