skip to Main Content

Weerwijzer:

Geen beperkingen.

Na een jaar waar er amper wedstrijden zijn geweest, was het afgelopen zaterdag tijd voor de finale van de pupillencompetitie in Huizen. Dit was een aparte competitie, want we begonnen met een virtuele competitie waar we de competitie-onderdelen tijdens rode draad deden en we eindigden met een fysieke wedstrijd in Zeewolde in juli. Na deze twee wedstrijden mochten de beste vijf atleten per groep naar de finale. Voor de MPB waren dit Sofie, Lianne, Igoné, Klara en Nadine. Helaas brak Igoné in de week voor de finale haar voet, waardoor Iris mee mocht naar de finale.

De dag begon vroeg met de vlaggenparade van de BCD-pupillen. Met alle deelnemende atleten liepen we de baan op, met de GAC-vlaggen in de hand, naar het veld waar iedereen naast elkaar stond zodat de ouders genoeg foto’s konden maken. Na de vlaggenparade was het tijd om de eerste warming-up te doen en de estafette nog een laatste keer te oefenen. En toen was het zover: het eerste onderdeel. Na een goede estafette met mooie wissels wisten de meiden hun snelste tijd van dit seizoen te lopen, een heel goed begin dus.

Daarna duurde het even voordat we het volgende onderdeel hadden, de 40m. Ook hier gingen alle meiden super goed, iedereen liep of een pr of heel dicht bij haar pr. Na de 40m hadden we weer even rust voor de lunch voordat we door moesten naar het volgende onderdeel, het kogelstoten. Na een klein oponthoud met jury, ging uiteindelijk ook dit goed voor de meiden met iedereen die weer dicht bij haar pr zat of een pr hield. Na het kogelstoten gingen we direct door naar het verspringen, waar iedereen nog het beste gepresteerd heeft. Dank ook aan de ouders van de meiden die mee waren met het meehelpen met het jureren!

Als laatste was het de tijd voor de 1000m. De groep was in twee groepen verdeeld, waarbij Lianne, Iris, Klara en Nadine in de eerste serie zaten en Sofie in haar eentje in de tweede serie. In de eerste serie was het nog lekker weer en liep iedereen van ons met elkaar naar de finish, met Lianne iets daarvoor. Toen was het de beurt aan Sofie en besloten de weergoden even niet mee te werken, want de regen kwam opeens met bakken uit de lucht vallen. Desondanks liep Sofie nog naar een pr, super knap!

Na de 1000m was het nog even wachten tot de prijsuitreiking. Voor de meiden heel spannend hoe ze het in vergelijking met de andere verenigingen hadden gedaan gedurende de hele dag. Het was even wachten op de uitslag, want voor ons was het direct na de 1000m. Uiteindelijk kwam daar het verlossende woord, de meiden waren 2e geworden als team, heel dicht achter AV Pijnenburg, en Sofie was ook nog individueel 3e geworden. Na de prijsuitreiking was het nog tijd voor een ijsje, want ja, dat had ik ze beloofd aan het begin van de dag.

Al met al een super gezellige dag met goede prestaties van iedereen. Een trotse trainer en een mooi afscheid voor mij als pupillentrainer. Nu over een paar weken de clubkampioenschappen nog en dan is dit seizoen weer voorbijgevlogen.

Video vlaggenparade

Back To Top
X