skip to Main Content

Weerwijzer:

Geen beperkingen

Medaillerecord GAC op NK Atletiek U18/U20 

Vanaf vrijdag vond het NK Atletiek U18/U20 bij Altis in Amersfoort plaats. Tijdens dit NK kunnen de nationale toppers de krachten meten. Vanuit GAC waren maar liefst 26 atleten toegelaten: een record voor GAC. Tevens was GAC de op een na grootste ploeg op het NK. Een afspiegeling van het hoge niveau van de wedstrijd atletiek binnen GAC.

Op de eerste avond haalde GAC gelijk twee medailles binnen. Een mooie zilveren plak voor Bas Nolsen (U18) op het onderdeel kogelslingeren. Hij wist de kogel maar liefst 54.47 meter het veld in te slingeren. Bij de dames hengelde Myrte van der Schoot (U18) een gouden medaille binnen op verspringen. Zij sprong 5,76 meter. 

Op zaterdag haalde Sarah van Tuijl (U20) met een afstand van 5,78 een zilveren medaille. Een absolute mooie prestatie.

De andere medaille kwam van de nog maar 15 jarige atleet Florian Vriezen. Hij wist letterlijk en figuurlijk boven zichzelf uit te stijgen op het onderdeel polsstokhoog (U18). Hij sprong 4,40 meter wat slechts 10 cm onder het nationale record onder 16 is. Met deze hoogte wist hij het goud binnen te halen.

Daarnaast was er een mooie prestatie van Lukas Renaud (U18) op de 800m. Hij liep in een sterk deelnemersveld een mooie tijd van 1.58,48 en greep daarmee helaas net naast het podium. Gezien zijn stormachtige ontwikkeling van het afgelopen jaar kunnen we nog veel van deze Mila – atleet verwachten.

De zondag was met 4 medailles de meest succesvolle dag. De eerste medaille van de dag werd behaald door Thijs Karreman. Hij wist derde te worden op de 2000m Steeplechease. Ondanks dat hij nog maar net een jaar op atletiek zit, wist hij in dit deelnemersveld een bronzen medaille te behalen. Dit belooft nog wat voor zijn atletiek carrière. De 2e medaille was voor Sarah van Tuijl. De atlete die al eerder zilver wist te behalen op verspringen, wist op het sterk bezette 200 meter nummer de bronzen medaille te halen. Super knap, zeker als je je bedenkt dat zij vorig weekend 3e is geworden op het NK meerkamp.

Ook Myrte van der Schoot wist op de 400m (U18) haar Nederlandse titel te prolongeren. Haar 3e NK titel op een rij op de 400m. Zij wist met haar 55,87 sec haar tegenstanders ruim voor te blijven en liep soepel naar de overwinning. Met deze tweede gouden medaille had zij een top weekend. De laatste medaille behaald op deze voor GAC zo succesvolle dag, was van Yoram Vriezen (U20). Hij behaalde met polsstokhoogspringen de 4,65 meter en haalde daarmee de bronzen medaille. 

Een  voor GAC bijzonder succesvol weekend in Amersfoort. Maar liefst 3 gouden medailles, 2 x zilver en 3 x brons. Dit heeft in de laatste decennia niet meer plaatsgevonden bij GAC.

Mooi om te zien dat GAC bruist van het talent. Dit belooft komende jaren nog veel mooie sportmomenten.

Back To Top
X