Ga naar hoofdinhoud

Weerwijzer:

Geen mededeling.

6e plaats in de finale van de competitie op 18 september in Vught

De laatste jaren voor Corona waren de GAC masters mannen wat weggezakt in de nationale competitie. Een paar keer haalden we zelfs de finale van de beste twaalf niet. Nu na Corona konden we een nieuwe start maken. We kregen een flinke versterking uit de MILA groep van Mark Hilberts, er kwam een goede werper uit de groep van Ingrid van Dijk, en we kregen wat jongere sterke deelnemers erbij. En minstens zo belangrijk. We hebben een uitstekende trainer, Janet Hulshof. Dat wierp al bij de eerste wedstrijd zijn vruchten af. We werden landelijk 6e van de 54 deelnemende ploegen. In de tweede competitiewedstrijd konden we die plek vasthouden.

En afgelopen weekeinde in de finale in Vught werden we weer 6e. Dat was een zwaarbevochten resultaat. Niet alleen waren de omstandigheden bar en boos, dat gold voor iedereen, maar we moesten ook de nodige tegenslagen overwinnen. Een paar sterke krachten konden niet meedoen, en ons grootste puntenkanon, Wim Threels, kon niet zijn gebruikelijke bijdrage leveren door een blessure. Ook die tegenslagen konden we opvangen. In de eerste plaats omdat er weer een aantal topprestaties werden geleverd. Als eerste door Cees Jägers, die met hoogspringen een Nederlands record mannen 80 sprong. Verder schitterde Herman Verra op de 1500 meter, liep Lourens Meeuwsen een heel goede 400 meter en sleepte Richard van Delft heel wat punten binnen op 100 en 200 meter.

Maar alleen met enige topprestaties word je geen 6e van Nederland. We scoorden ook goed in de breedte. Zo scoorde Bernhard Jongejan goed bij het werpen, sprong Jelle Duinsbergen ondanks een zere voet behoorlijk ver en behaalde ons estafette team mede dankzij een goede voorbereiding een 5e plaats. Kijk vooral op atletiek.nu naar alle mooie prestaties. Dan zie je dat er ook door een aantal 2e deelnemers op diverse nummer nog mooie prestaties zijn geleverd. Dus we hadden nog wat extra tegenslagen kunnen opvangen. Dat betekent dat we ook in de breedte behoorlijk gegroeid zijn. Kortom een mooie comeback voor de GAC mannen masters. Dat schept verplichtingen voor de komende jaren.

Sjef Coenen

Back To Top