Skip to content

Vught 18 september 2022

Na een prachtige zomer die net niet lang genoeg duurde, vertrokken we op een regenachtige koude dag naar Vught voor de finale van de competitie voor masterteams. We hebben een mooie damesploeg met 7 masters die allemaal hun stinkende best hebben gedaan!

Na de winst van vorig jaar in de Club Cup (samen met de mannen), wisten we dit jaar niet goed waar we stonden, maar we hoopten in ieder geval op het podium te komen!

Helaas was het weer echt erg, koud, pijpenstelen en hoosbuien, amper de lijnen kunnen zien in zo´n bui en hoogspringen in een zwembad. Maar ach, daar hebben alle teams last van dus er werd weinig gezeurd: gewoon gaan!

En dat werd een feestje!

Prima prestaties op alle onderdelen door de meisjes van de GAC. Alle prestaties worden omgezet in punten en daar overheen komt een leeftijdscorrectie. Zo worden de individuele prestaties goed op waarde geschat. Alle punten opgeteld vormen het eindklassement.

Christine Bosch is onze benjamin en die wilde voor het team de 400 meter en de 1500 meter lopen. Dat is al een pittige combinatie maar uiteindelijk liep ze ook nog het stokje in de estafette naar huis: wat een bikkel.

Ze ging er ook nog met de winst vandoor op beide loopafstanden: 400 m. in 1.03 en 1500 m. in 4.58. Zomaar 721 en 709 teampunten!

En wat een mooie loopstijl, het blijft genieten om naar haar te kijken.

Ploegleider Ellen Tromp had zichzelf in gedeeld op ver en natuurlijk op hoog. Vanwege een lichte blessure lukte het niet helemaal zoals ze zelf wilde maar op hoog haalde ze nog 1,35 en moest ze voor de veiligheid opgeven op de volgende hoogte.  Toch genoeg voor 847 teampunten!

Werpster Ingrid van Dijk wierp de discus naar een mooi clubrecord van 26,63 m., dat leverde een tweede plaats op in de wedstrijd met 707 punten voor het team.

De kogel liet ze pas na 9,42 m. landen, goed voor een vijfde plek en 774 punten.

Jose Hilhorst is onze vliegende keep. Altijd bereid om in te vallen waar nodig. Ze had hard getraind voor de 1500 meter maar werd op de wedstrijddag toch gevraagd om de 200 te lopen. Wel een andere afstand maar ze ging als een dolle erin en liep een mooie tijd: 33,27 waar ze in de vorige wedstrijd nog in de 35 liep!! Prima prestatie en daar was ze terecht blij mee.

Dan nog zo´n alleskunner: Denise van der Linden is net terug van een nare blessure en nu alweer (bijna) topfit. Ze liep de 100 en de 200 in respectievelijk 15,27 en 31,06, gezien de omstandigheden een hele beste prestatie!

Brigitte van de Kamp deed het goed op hoogspringen (1.20) en kogelstoten (9,22),

Als laatste dan ons puntenmeisje, Rietje Dijkman. Met een lichte knieblessure deed ze het toch weer geweldig en oogstte alom bewondering. Daar wil ze zelf niks van weten maar wij als teamgenootjes natuurlijk wel. Mooie prestaties op ver (3,16 m.) en 100m. (17,69 s.). Voldoende voor 939 en 873 teampunten!!

Gedurende de dag werd duidelijk dat we echt wel om het hoogste podiumplekje konden meedoen. Na elk nummer stonden we steviger op die eerste plek.

De estafette was een belangrijke schakel, we moesten het stokje thuisbrengen en hoefden daarvoor niet al teveel risico te nemen. Dus veilige wissels en gewoon hard lopen.

Met een goede start van Brigitte en een soepele transfer naar Ellen, ging het stokje heel snel naar Denise en door naar Christine. Op het laatste stuk werd directe concurrent Hellas gepasseerd en was de winst binnen!!

Met het totaal van 6633 punten bleven we 269 punten voor op Hellas.

En al staan we best vaak op het hoogste podiumtreetje: het blijft een geweldig gevoel!

Heel veel dank aan onze geweldige juryleden Jeroen, Dineke en Chris: zonder jullie hadden we niet mee mogen doen!!

Back To Top