Skip to content

11 maart 2023. Wie dacht dat alles in Nederland dichtbij was, heeft nog nooit de crossfinale in Wieringerwerf meegemaakt. Meer dan 100 kilometer in de auto, en daarna te voet nog eens een dikke kilometer langs de lange rij geparkeerde auto’s, want het was enorm druk. Maar het weer was mooi, en het parcours was ideaal voor de cross. Stukje door het weiland, stukje door de bossen en lekker veel modder. GAC was vertegenwoordigd in alle categorieën en van de MPA1 hadden zich maar liefst zes meiden geplaatst voor de finale.

Het werd een zware race met een sterk deelnemersveld. Er werd geduwd en getrokken bij de start, maar gelukkig werd er niet gevallen. Twee meiden raakten onderweg nog een schoen kwijt, maar de instructies van Tom na het modderbad in Gaasperplas waren duidelijk geweest: “wat er ook gebeurt, doorrennen!” En doorrennen deden ze. De eerste plaats op individueel niveau bleef helaas buiten bereik, maar als team heersten de meiden van GAC MPA1. Mila, Ana-Sofia, Saskia, Regan, Miley en Louisa behaalden de eerste plaats in het team klassement. Gefeliciteerd, meiden!

Met dank aan alle trainers, begeleiders en ouders die het cross-seizoen voor alle teams weer mogelijk hebben gemaakt. Het was een fantastische dag. En de wasmachine bleef tot diep in de nacht zijn rondjes draaien.

Stephan van Rhee, MPA1

Back To Top