Skip to content

Met maar liefst vier medailles is GAC afgelopen zondag teruggekeerd uit Emmeloord.

Afgelopen zaterdag en zondag vonden in Emmeloord de nationale kampioenschappen meerkamp voor junioren onder 18 en 20 jaar plaats. De enige vrouw die namens GAC in actie kwam was Renske van der Maas en zij verdedigde de clubkleuren met verve. Met een puntentotaal van 5155 punten wist ze zelfs de EK limiet te halen, maar in het zeer sterke veld was dit net niet voldoende voor een medaille; zij eindigde op de vierde plaats. Volgend jaar gaat Renske nogmaals voor een podiumplaats in deze categorie.

Onze mannen onder 18 waren met maar liefst zes geplaatste atleten goed voor een derde van het deelnemersveld bij het nationale kampioenschap en dat  is een officieus clubrecord. Sytse Lutgendorff, die sinds dit outdoorseizoen bij Team Arena is aangesloten verkeerde in topvorm. De atleet die bijna dagelijks veel uren op en neer reist vanuit zijn woonplaats om bij GAC te kunnen trainen, wist met een indrukwekkend puntentotaal van 6806 punten de limiet voor het EK te slechten én beslag op de gouden plak te leggen. Topvijftien noteringen waren er voor Niels Bitter (5), Boudewijn van den Haak (9), Thimo Gisius (11), Youri van der Linden (13) en Nout van der Schoot (14). Vijf van deze mannen zijn eerstejaars en kunnen volgend jaar nogmaals een poging doen om op het podium te komen.

Bij de mannen onder 20 was Bruce Boon succesvol. Hij excelleerde met een discusworp van 44.51 m. en verdiende, mede met deze worp, de bronzen plak. 

Tegelijk met het NK vond in Emmeloord ook de Nationale Meerkamp U14/16 plaats. Hier waren de twee hoogste podiumplaatsen voor Hidde Oldenhof (goud) en Arsh Sahu (zilver).

Back To Top