Skip to content

Helaas net geen finaleplaats! – Het mannen masterteam van GAC, dat verleden jaar zo goed aan de top meedraaide, had het moeilijk dit jaar. Bijna iedereen die verleden jaar voor de hoge puntenaantallen zorgde was dit jaar geblesseerd of had gezondheidsproblemen. Zoals elk nadeel ook zijn positieve kanten heeft, kreeg dus een aantal nieuwe mensen een kans. En gelukkig waren die er ook en gingen ze er vol voor. Ook in Bussum weer. Zij moesten samen met Wim Threels, die enigszins hersteld was van zijn blessure, en een aantal vaste krachten proberen de in de 1e voorronde opgelopen achterstand in te halen. We stonden 19e en moesten zien op te rukken naar de 12e plaats. De eerste 12 na twee voorrondes, gaan naar de finale in september. 

In Bussum hebben we er alles aan gedaan. Op bijna alle nummers presteerden we het maximaal mogelijke. Derrek Heuveling en Peter Hildering gaven alles in een mooie 5000 meter. Witho Oost liep een prachtige 800 meter en verbeterde ruim zijn pr. Klaas Jan Woudsma sprintte als vanouds. Bernhard Jongejan had een prachtige worp bij het kogelslingeren. Wim Threels scoorde op drie nummers weer de hoge puntenaantallen die we van hem gewend zijn. Chi, Rolf, Kees, Jelle, scoorden de punten die we mochten verwachten. En toch lukte het net niet.

We werden niet 12e maar 14e. De in de eerste ronde opgelopen achterstand was toch niet helemaal goed te maken. Maar gelukkig werden de vrouwen van de GAC landelijk 1e. Een geweldige prestatie. Wij mannen kunnen nu in september mee als supporter.

Als je alles precies wilt weten, kijk dan op atletiek.nu. Dat gaan wij de komende tijd ook veelvuldig doen. Want we gaan natuurlijk analyseren waar we het beter kunnen doen en hoe we er voor kunnen zorgen dat we volgend jaar weer samen met de vrouwen naar de finale kunnen gaan. Als er een paar van onze toppers hersteld zijn, zou dat moeten kunnen. Aan de andere kant is de top wel breder geworden, en willen we ook op langere termijn de GAC traditie van een sterk masterteam in stand houden, dan zullen we moeten nadenken over hoe we in de breedte ons team kunnen versterken. Een mooie taak voor trainers en bestuur.

Sjef Coenen

Back To Top