skip to Main Content

Goed begin van het voorjaar met de Lenteloop

Het was een drukke dag voor GAC met wedstrijden op de baan en de Lenteloop in het bos tegenover restaurant Kievitsdal. In het bos bleek tegen 10:30 uur ook nog een ATB toertocht ons pad te kruisen. Gelukkig verliep alles goed. Een prachtige dag om hard te lopen, te nordiccen of sportief te wandelen.

Aan deze Lenteloop deden 164 lopers mee. De deelnemers konden via de GAC website inschrijven, via lijsten op het prikbord in de hal en ook nog ‘s morgens vlak voor de wedstrijd bij het wedstrijdsecretariaat.
De Lenteloop is een echte wedstrijd waarbij met een leeftijdshandicap wordt gelopen zodat de winkansen wat eerlijker zijn verdeeld. Er werd gestreden in een achttal categorieën, zowel mannen als vrouwen: hardlopers 4 of 8 km, nordiccers en sportief wandelaars 6 km.

Nadat de na-inschrijvingen waren verwerkt kon er om 9.00 uur ingelopen worden naar de start in het bos. Na een gezamenlijke warming up op muziek was het dan zo ver, de eerste start was voor nordiccers en wandelaars en de oudste groepen hardlopers. Met tussenpozen eerst van 2 en later 1 minuut ging een opvolgende jongere leeftijdsgroep van start. 

De eerste 3 aankomende uit iedere categorie ontvingen na afloop in de kantine een prijs.
Daarnaast werden er 4 waardebonnen à € 25 van onze sponsor Run2Day verloot onder alle in de kantine aanwezige, ingeschreven deelnemers en de vrijwilligers. Ook werden er een groot aantal leuke, wat kleinere prijzen verloot waarbij het startnummer het lot was.

Traditioneel wordt er ook door de recreanten uit de Startersclinic meegedaan met één ronde van 4 km hardlopen
Er zijn mooie tijden neergezet door de recreanten en twee personen uit de Startersclinic hebben ook daadwerkelijk een prijs gewonnen, Colette Corver werd derde in haar categorie Dames, en Conrad Doornheim werd eerste in zijn categorie Heren
De Startersclinic vertrok als groep 7 met 22 recreanten en 5 trainers. Traditioneel is er eerst een groepsfoto gemaakt.
Deze Lenteloop is alvast een mooie voorbereiding voor de Hilversum City Run, waar we al maanden voor aan het trainen zijn, en iedereen is hier ook klaar voor. Namens de trainers wensen wij alle recreanten uit de Startersclinic heel veel succes bij de Hilversum City Run

Een 15-tal vrijwilligers hebben zich ingezet voor communicatie, ICT en verwerving van de diverse prijzen en op de ochtend zelf met het uitzetten van het parcours, opbouwen van start, finish, tijdswaarneming, uitgifte van startnummers, verwerking van de uitslagen, fotografie, geluid, EHBO post en alle andere activiteiten. Vrijwilligers en deelnemers, bedankt en graag tot de volgende keer! En de thuisblijvers roep ik op om de volgende keer gewoon mee te doen als je tijd hebt; het is een heel leuk, gezellig evenement.

De deelnemers kunnen via deze link een certificaat downloaden waarop de werkelijke gelopen tijd en de ranking staat.

Voor foto’s van de Lenteloop volg deze link.
 

Kees Tabak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X