skip to Main Content

Weerwijzer:

Geen waarschuwing.

Met verwondering werd mij gezegd ‘opvallend hoe actief jouw groep op de app is in deze tijd’.

Voor mij is dat een positief geluid in deze verplichte trainingsvrije periode. Natuurlijk heeft onze groep superleuke, gezellige en ambitieuze lopers. Een betrokken groepsdynamiek groeit in de voorafgaande jaren. De groep heeft een vaste kern en daarom heen komen en gaan lopers van en naar andere groepen. Tijdens de training houden we rekening met elkaar, zo wordt er altijd opgehaald binnen bepaalde marges en als er een loper terug van ziekzijn komt, dan loopt hij/zij nooit alleen achterin.

Betrokkenheid begint ook bij de trainer. Voor mij is het normaal, als iemand een paar keer niet geweest, dat ik of iemand uit de groep deze persoon een appje stuurt, dat hij/zij gemist wordt. Als iemand langdurig ziek is, dan sturen we een kaart. Ook wordt er veel tijdens het lopen en bij de koffie lief en leed gedeeld met elkaar, vrolijke gesprekken en serieuze onderwerpen komen voorbij. We zijn ooit een groepsapp gestart voor de dinsdagavond en later ook voor de zaterdagochtend, zuiver voor trainingsgerichte info. Om nu de spirit erin te houden, is het stimulerend om de persoonlijke trainingen, afstand en parcours in de app te vermelden en dan een ‘duimpje omhoog’ te krijgen.

Of gewoon een hartekreet ‘ik mis jullie’ van Viktor, de mede-trainer. Dat maakt van een groep een hechte groep ook in Coronatijden.

Else van der Esch

Trainer A/B groep

Back To Top
X