skip to Main Content

Weerwijzer:

Geen beperkingen

De Gooische atletiek club GAC bestaat al bijna 100 jaar, maar nog nooit is een GAC atlete met verspringen verder gekomen dan de 6 meter. Hoe bijzonder is het dan ook dat tijdens de wedstrijd op 5 juni op de baan van GAC maar liefst 3 atletes verder sprongen dan 6 meter.

Sarah van Tuijl (18 jaar) sprong maar liefst 6,19. De sprong was wel met teveel wind, waardoor deze poging helaas niet de boeken in gaat. Echter geeft dit wel aan hoe hoog haar niveau is.

Nele van den Broek (24 jaar) sprong naar 6,04 met geldige wind. Dit was het gestelde doel voor dit seizoen en hoe mooi is het dat het nu wordt gerealiseerd.

Myrte van der Schoot (17 jaar) sprong 6,17 met geldige wind. Met deze sprong staat ze derde op de ranglijst allertijden onder 18. Verder heeft ze de limiet gesprongen voor het EK onder 20 in Talinn. Kortom een ongekende prestatie.

De trainer Janet Hulshof zei, “Ik ben heel trots op deze meiden en dit belooft nog veel voor het komende atletiek seizoen. Het geeft aan hoe hoog het niveau op dit moment is bij GAC. Niet alleen met verspringen, maar ook op de 400m, meerkamp en polsstokhoog doet een brede groep atleten mee met de Nederlandse top.”

Bij GAC zal deze wedstrijd middag de boeken ingaan. Er gingen maar liefst 3 dames over de 6 meter, een sportmiddag om niet snel te vergeten…..

Op de foto,

achter de trainer Janet Hulshof,

voor van links naar rechts, Sarah van Tuijl, Myrte van der Schoot en Nele van den Broek.

Back To Top
X