skip to Main Content

Weerwijzer:

Geen beperkingen.

De meeste van onze loopsportleden lopen regelmatig een vijf kilometer, als ronde door het dorp, het bos of over de hei. Na een klein half uur is de ronde meestal wel voltooid.

Vorige week liep Nick van Tol, teamlid van GAC’s MILA-groep in Nijmegen ook een vijf kilometer, 5000 meter op de baan, nader bepaald. Nick, die een snel, maar 13 jaar (!) oud junioren-PR van 15:32 op de afstand had staan, kende het afgelopen jaar een groeiende vorm. De atleet, in het dagelijks leven piloot, benutte de het laatste jaar vrijgekomen ruimte in het professionele schema om onder leiding van trainer Hilberts gericht te werken richting een topprestatie. Vooraf kende de atleet de nodige twijfel, omdat zijn 5000 meter de afstand was waarop hij naar eigen zeggen ‘nog nooit zijn niveau haalde, een dissonant op mijn atletenprofiel’.

Tussen (inter)nationale topatleten die in Nijmegen de spikes hadden aangetrokken steeg Nick naar grote hoogte, of beter snelheid. Na een eerste kilometer in 2:55… slaagde hij erin om te consolideren én door te trappen. Resultaat: 5000 meter in 14:42,29. Whoop, whoop!

In reactie op zijn race geeft Nick aan dat ‘ze eigenlijk te hard gingen’ en het ‘balanceren was tussen meegaan en opblazen’. En zo hoort het ook.

Op 17 oktober neemt Nick namens GAC deel aan het NK marathon in Amsterdam. ‘Ik ga dan voor verbetering van het clubrecord van Erik (Negerman, red.) en finish rond de 2: 25. En vink daarmee een (levens)doel af!’

Back To Top
X