Skip to content

Tijdens de intelligente lockdown kregen de trainers het verzoek om trainingsschema’s naar de lopers uit hun groep te sturen, om contact met ze te houden. Dat leek me op zich geen gek idee, maar ik was ook bang dat het vergeefse moeite zou zijn. De nordiccers doen weliswaar enthousiast mee als we techniekoefeningen doen of intervalletjes nordiccen. Maar uit zichzelf zag ik ze dat nog niet doen …

Daarom wat anders verzonnen. Ik maakte een groep aan in WhatsApp van alle nordiccers die mee willen doen. Momenteel zijn dat er zo’n dertig. Eén keer in de week plaats ik een foto in de groep die ik ergens in de omgeving van Hilversum genomen heb. Ook geef ik een meestal korte aanwijzing waar de foto genomen is. Voor de foto hierboven was dat bijvoorbeeld: Bantam, langs het water langs de westrand.

In de week daarna, of later, zoeken de deelnemers de plek op, alleen, met z’n tweeën, drieën of nu ook vieren. Nordiccend, of wandelend is ook goed. Ze maken daar een selfie of foto van elkaar en zetten die in de groeps-app.

Ik was bang dat de groeps-app voor van alles en nog wat misbruikt zou worden, maar dat gebeurt niet. Wel wordt er vaak grappig of lief commentaar gegeven, of alleen maar een duimpje.

De “nordic-corona-app” liep als een trein; dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht. Toen we weer mochten trainen en ik geen foto’s meer plaatste, vonden velen dat jammer. Ik beloofde dat ik weer foto’s zou plaatsen, als er weer een lockdown zou komen. Vorige week was het zover … Weliswaar mogen we nog in groepjes van vier trainen, maar daarbij komt niet iedereen elke week aan de beurt. Er worden nu spontaan groepjes zonder trainer gevormd, die vervolgens op zoek gaan naar de plek van de foto. Met in deze tijd als bonus: foto’s in de app van werkelijk prachtige paddenstoelen!

Liene Malsch

Back To Top