Skip to content

Op zondag 16 Oktober j.l. togen Loicq Koutstaal, Yuri Scholte, Renske van der Maas en Youri van der Linden op uitnodiging van de stichting “Vrienden van de Atletiek” richting Olympisch Sportcentrum Papendal. voor een inspiratiedag.

Ze waren hiervoor uitgenodigd omdat ze een 1e of 2e plaats hadden behaald tijdens de Nationale C Spelen op 2 en 3 September j.l.. Naast bovengenoemde medaillewinnaars behaalden ook Boudewijn van den Haak en Thimo Gisius een mooie bronzen medaille, maar deze prestatie was helaas net niet voldoende om uitgenodigd te worden voor de inspiratiedag.

Eigenlijk hadden deze gouden en zilveren medaille winaars recht op een uitnodiging voor de Interland tegen de Duitse deelstaat Nordrhein Westfalen, maar helaas ging dat toernooi dit jaar niet door in verband met het feit dat veel vrijwilligers van dat toernooi ook nodig waren bij de WK senioren in Budapest.

De dag begon met ontvangst met een kopje thee of koffie met daarbij een lekkere versnapering. Tijdens deze ontvangst mochten de atleten een #teamnl shirt in ontvangst nemen.

Het kopje koffie of thee werd gevolgd met een uitleg over de talentbegeleidingsroute, waarin onder andere een uiteenzetting werd gedaan van toernooien die er in 2024 voor de U18 worden georganiseerd.

Ook werd hier aan de hand van een aantal attributen die door een delegatie van talenten werd gedemonstreerd door oud Nederlands recordhoudster op de 100m horden Marjon Olyslager uitgelegd wat er nodig is om tot het gewenste prestatiegedrag te komen om de top te kunnen bereiken.

De talentroute lezing werd afgesloten met een inspirerend interview door Rik Hardon met de nu 20 jarige topsportster N’Ketia Seedo die al sinds haar 16e op Papendal woont. Na afloop konden de talenten met N’Ketia op de foto.

De dag werd vervolgd met een rondleiding door het Papendal complex waar de atleten een kijkje konden nemen in de verschillende trainingsfaciliteiten die de op Papendal wonende atleten tot hun beschikking hebben.

Na de rondleiding en het nuttigen van het zelf meegebrachte lunchpakket konden de atleten deelnemen aan een zelfgekozen training. Yuri en Loicq kozen voor discus, Renske voor ver en Youri voor hoog.

Na afloop van de dag werd er nog een groepsfoto gemaakt in het teamnl shirt.

Al met al was het een zeer geslaagde dag en meer dan een doekje voor het bloeden voor het feit dat de C Interland niet door ging.

Meer foto’s van de inspiratiedag zijn hier (fotografe Jente van der Meer) te vinden.

Back To Top