skip to Main Content

Op wat waarschijnlijk de laatste echt warme, zonnige zaterdag van dit jaar was (24 sept) mochten de werpers uit de trainingsgroep van Ingrid van Dijk strijden om de clubkampioenschappen. De clubkampioenschappen voor echte krachtpatsers wel te verstaan; kogelslingeren en de werpvijfkamp. Vooral de jonge werpers bleken ver in het naseizoen nog goed in vorm! Daar over later meer. Eerst even een bijzondere vermelding voor Jan Slootbeek. In de categorie mannen 80 behaalde hij op alle onderdelen een nieuw clubrecord. En ook zijn werpvijfkamp in totaal (voor de niet kenners: kogelslingeren, kogelstoten, discuswerpen, speerwerpen en gewichtwerpen in deze volgorde) leverde met een puntenaantal van 2704 een fantastisch nieuw clubrecord op! Gefeliciteerd Jan. Hopelijk laat je nog vele records sneuvelen.

Terug naar de jonkies dan. Sinds een tijdje is de werpgroep van Ingrid aangevuld met vers werptalent. En al dat harde trainen (soms met lichte tegenzin springen over de horden, waarom moeten werpers dat doen?) levert het gewenste resultaat. Channa, Stef en Patrick slingerden hun kogel naar een nieuw pr. En er zit nog zoveel meer in, ook voor jou Marieke!

Nieuwkomer Luuk van Keulen moest nog even wennen aan het feit dat je niet zomaar de ring kunt uitstappen na een poging met de discus, kogel of slingerkogel. Daarom riepen we als hele groep telkens maar ‘achteruit stappen!’. Dat hielp! Ook Luuk behaalde mooie pr’s op alle vijf de onderdelen. Ook voor Aswin, Sean, Marieke en Joost waren er pr’s tijdens de wedstrijd. Misschien kwam het door de meegebrachte lekkernijen, het heerlijke zonnetje, of de goede aanwijzingen van Ingrid. Ik denk dat het allemaal mee speelde. Het was een geslaagde dag met voor iedereen een mooie beker als beloning.

Lianne Bruins

Alle uitslagen vind je hier .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X