skip to Main Content

“Een stukje! Een Stukje! Een stukje!”
Sorry jongens, maar geen stukje dit keer.
“Een stukje! Een Stukje! Een stukje!”
Nee nee, echt niet; geen stukje. Ik doe het niet.
“Een stukje! Een Stukje! Een stukje!”
Nee zeg ik toch? Ik kan wel aan de gang blijven. Elke week is er wel wat: pr’s, bp’s, cr’s, NK’s, finales, medailles. Ik word gek van die stukjes.
“Een stukje! Een Stukje! Een stukje!”
Nee, nee en nee. En dan dat gedoe over wel clubrecord, geen clubrecord maar een beste prestatie van een GAC-er; wel een NK of wel een maar die mag niet zo heten. En elke keer weer op mijn woorden letten, redigeren, verbeteren om vooral niemand te beledigen of voor het hoofd te stoten. Nee, nee en nee, ik doe het niet meer. Op je tenen lopen langs lange tenen, brr.
“Een stukje! Een Stukje! Een stukje!”
Neen, not, no, nein, non, njet, niet, nooit en te nimmer meer. Klaar, schluss, ende, fin. End of discussion. Punt.
“Ah, toeoeoeoeoeoeoe…”
Nou, vooruit dan.

Kato Leusink uit de BiCz-groep is de snelste dame van de GAC tot 400 meter dit jaar. Niet af en toe met gunstige wind, maar altijd, overal en met voorsprong. Ze is meisje C 2e-jaars en heeft alle clubrecords bij de meisjes C op de sprintnummers. Behalve de 200 meter indoor, want die heeft ze nog nooit gedaan.
Onlangs bij de C Spelen liep ze 0,37 van het clubrecord op de 300 meter af, maar die moet nog verwerkt worden door Arjan.
Natuurlijk is dat talent. Maar het is niet alleen het talent van toevallig geboren zijn met snelle spieren of vroeger “rijp” zijn dan je leeftijdsgenootjes. Het is ook het talent van zo vaak als je kan te komen trainen. Het liefst 5 keer per week als school het toelaat.
Het is ook het talent om moe te durven worden op de training en niet bang zijn om het de jongens in de groep moeilijk te maken.  Genieten van de sport, het bewegen en “toevallig” snel te zijn.

Kort daarachter zijn Sterre Weber (B 2e-jaars) en Luna Scheffer (B 1e-jaars) dit jaar de snelste dames van GAC; beide ook uit de BiCz-groep.
Sterre en Luna waren onlangs nog actief bij de promotie-degradatiewedstrijd van de senioren dames in het Fanny Blankers-Koen Stadion te Hengelo.
Jammer wel dat U, gerespecteerde lezer dezes, daar niet bij was. Uw aanmoedigingen werden node gemist. En U had B juniore Anja Bekema, uiteraard ook BiCz, met schijnbaar speels gemak 4e op polshoog kunnen zien worden tussen al dat seniorengeweld.

Afgelopen weekend was bij av Startbaan in Amstelveen het officieuze NK estafette. Officieus, want ze hebben sinds een paar jaar het echte NK estafette voor B junioren toegevoegd aan het NK Junioren in Breda. Neemt niet weg dat de crème de la crème nog steeds naar Amstelveen trekt in september. Voor onze B junioren een uitgelezen kans om eens te kijken hoe onze provinciaalse snelheid zich vertaalt naar landelijk niveau.
Bij de dames junioren B werd de kern, Kato, Sterre, Luna, aangevuld met Otte Wienese (team Arena) op de 4×100, met Anja Bekema op de 400 van de Zweedse en met Puck Harms (C+) op de 4×200. En het resultaat mag er zijn: 6e op de 100, zilver op de 200 en zilver én clubrecord bij de senioren op de Zweedse.

Bij de jongens was er een bijna identiek succes: zilver op de 4×100 –slechts 0,16 van de beste jaarprestatie van de senioren mannen-, zilver op de 4×400 en een clubrecord op de Zweedse.
Bijzonder te vermelden was de deelname van rookie Kristof van Kamperdijk (BiCz) die door een mysterieuze speling van het lot –Rens Wildschut en Jelle Rigter zondag op schoolreisje, Nicolaas Romagnoli ziek-op alle drie de onderdelen uitkwam en zijn debuut  bekroonde met 2 medailles en een CR.
Naast Kristof en vaste waarden Rens, Jelle, Skip Renders en clubrecord specialist Gabriël Cornelissen zijn we Joep Borninkhof (team Arena) eeuwig dankbaar dat hij zich heeft laten overhalen –door slimme inzet van peer pressure- om Nicolaas te vervangen op de 400 van de Zweedse na eerder een heerlijke 4×400. En beterschap Nico.

Masters, Mila en de pupillen (ik heb Youri met een zilveren plak zien lopen) waren ook aanwezig  op het niet-NK estafette dit weekend. Maar die moeten hun eigen stukje maar schrijven. Ik moet nog verslag doen van de collectie 4e plaatsen op de C Spelen, de verschillende finales van de competitie waar we dapper ten strijde trokken en even dapper ten onder gingen ondanks een 51,94 meter speerworp van Bram van der Laan en een glorieuze 4 meter 40 polshoog van Siem ter Braake (team Arena) en met de clubkampioenschappen in het verschiet.
Of misschien ook niet.

Stéphane (een van de BiCz-trainers)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X