Skip to content

Onze groep loopt sinds mei in het Cronebos. We verzamelen bij het hek. Onze loopplek werd door de lopers positief ontvangen. We ontdekten nieuwe paadjes, nieuwe en oude routes en konden erg genieten van het mooie Cronebos. We gingen bijvoorbeeld op zoek naar het kasteeltje Wolfsdreuvik (altijd lastig om te vinden ;)), we liepen naar de kuil, of namen het fietspad langs het uitkijkpunt. In september zagen we de prachtigste paddenstoelen langs de weg staan. We liepen keurig in groepen van niet meer dan 10-personen en bleven onze lopers steeds op de 1,5 m maatregel wijzen. Doordat we vaak met meerdere trainers waren konden we de groep goed opsplitsen als dit nodig was. Maar in oktober werden de maatregelen aangescherpt.  Een groepje mocht niet meer uit meer dan 4 personen bestaan inclusief trainer. In overleg met elkaar besloten we om geen fysieke training aan te bieden. Onnodig elkaar opzoeken voelde voor ons niet oké en het zou maar om een paar weken gaan. We besloten om onze lopers wel te enthousiasmeren door elke dinsdag en vrijdag een nieuwe training in de appgroep te zetten zodat iedereen volgens een schema kan blijven lopen. De training wordt afwisselend door een van de trainers in de app gezet.  Onze lopers reageerden enthousiast en velen gaven aan het schema ook echt te volgen, alleen of met een loopmaatje. Niet altijd op de dinsdagavond en zaterdagmorgen maar ook op andere momenten in de week wordt er nu gelopen. Dat is dan wel weer een voordeel van een training in de app, je kunt dan lopen wanneer het jou het beste uitkomt.

Daarnaast zet Mary elke week een ‘loopweetje’ in de appgroep. Dit weetje kan bijvoorbeeld gaan over hardloopkleding, voeding, ondergronden waar je op loopt, de ideale training of de voordelen van een intervaltraining.

Vanaf zaterdag 28 november willen we de training weer fysiek oppakken. We hebben afgesproken dat we in groepjes van maximaal 4 mensen hetzelfde trainingsschema volgen. Hoewel we regelmatig met vijf trainers zullen zijn kan het zo zijn dat een groepje zonder trainer loopt. Onze lopers zijn hiervan op de hoogte.

Omdat we nu al weten dat er ook lopers zijn die die in verband met corona liever niet in groepsverband willen lopen blijven we de training in de groepsapp zetten zodat iedereen kan blijven lopen. Fijn om toch zo onze kilometers te kunnen maken en zoals Monique Zielman al aangaf: ‘Toch een beetje samen!’

Hartelijke groeten,

Gonda Nieuwenhuize

Trainer korte A-groep

Medetrainers: Marion Boshuis, Mary Langerak, Simone vd Weert en Frits Knegt

Back To Top