Skip to content

De mannen en vrouwen ploeg hebben vorig weekend, na de derde competitiewedstrijd in de eerste divisie in Alphen aan den Rijn, beiden de finale bereikt.

In de finale werd gestreden om een plek bij het NK teams, de eredivisie van de atletiekcompetitie.

De mannen ploeg won vandaag zelfs de wedstrijd in de eerste divisie met onder andere een clubrecord en eerste plaats op de Zweedse estafette met Binne Brok, Sytse Lutgendorff, Micha Groen en Niels Bitter en een eerste plaats op hoog voor Ivar Pijnenburg in een nieuw PR van 1.95.

Topscorer van het mannenteam was Bas Nolsen die als U20 de senioren kogel naar een nieuwe PR afstand van 50.74 wist te slingeren wat goed was voor 10 punten. Op het kogelstoten behaalde hij met een seizoenbest 11 punten waarmee hij 21 van de totaal 130 punten binnen wist te slepen. 

Ivar haalde naast de 12 punten op hoog ook 8 punten op polshoog en haalde voor het team 20 punten binnen 

Bij de vrouwen was Anna Bosch met 19 punten de topscorer van het team door op kogelstoten, kogelslingeren en discuswerpen punten te scoren.

Brigitte van der Kamp verdiende als V60 op polshoog ook nog 5 punten voor het team.

Verder vielen er PRs te noteren voor Christine Bosch op de 3000m, Renske van der Maas op de 100 en 200m, Blessin Uiterwijk op de 400m, Anna Bilstra op de 400 horden, Niels Bitter op ver, Lukas Renaud op de 800m, Sytse Lutgendorff op de 100 en 200m, Kealan Steba en Niels Bitter op de 400m en Youri van der Linden op de 400m horden.

Evie de Roos en Suzet Doornheim noteerden een seizoenbest op de 800, Elisha Kwofie op de 400m, Mabel Korporaal op de 200m, Kealan Steba op ver en Karel Out en Brend Baak op speer.

Tekst door: Denise van der Linden

Back To Top