Skip to content

Vorig weekend vond op een van de eerste echte zomerse dagen de A&S Sprint Triatlon plaats die jaarlijks wordt georganiseerd tijdens het zomerspektakel in Nederhorst den Berg. 

De triatlon, gehouden in een leuke en gemoedelijke sfeer, bestond uit de drie bekende onderdelen. De start bevond zich in de Spiegelplas zelf waar werd gestart met 500 meter zwemmen. Hierna gingen de atleten door op de fiets voor 20 km en sloten ze met 3 rondjes het laatste onderdeel hardlopen met een afstand van 5 km af. 

De top 3 van het klassement bestond uit Henk Galenkamp die met een sterke prestatie de tweede plaats met 58:35 op de klok eindigde achter de winnaar Stefan Overmars (57:57). Daarop volgde Tim Kuiper op de derde plaats met een tijd van 58:41

Pablo Velt haalde op zijn tweede triatlon ooit de vijfde plaats binnen en eindigde op 59:04. Mischa ter Smitten volbracht de triatlon op de 23e plaats met een tijd van 1:05:37. De vijfde plaats voor de vrouwen was voor Kelly Agterberg met een tijd van 1:09:19. Op de zevende en negende plaats volgden de zussen Mila en Amber Jonkvorst met respectievelijk een tijd van 1:10:39 en 1:12:25.

Voor meer foto’s zie ook de website van de Bergse Runners Club
Foto’s door Mark en Lourens

Back To Top