Skip to content

De D en C junioren van de MILA-jong groep (nu U14 en U16 geheten) zijn zaterdag 25 november afgereisd naar Tilburg om mee te doen aan de internationale wedstrijd “de Warandeloop”.

Nout Schlütter en Fiene Heuveling bijten de spits af. De atleten gaan direct fel van start. Nout en ook Fiene proberen voorin de wedstrijd mee te komen. Na elke ronde over een hobbelig parkoers is Nout weer een plaatsje opgeschoven Aan het einde van de derde ronde weet Nout er nog een sterke eindsprint uit te persen komt als derde over de finish. Fiene volgt daar snel achter. Twee superblije atleten komen mij stralend tegemoet. 

Samuel Hulleman (U13) was bij de pupillen gewend om alle looponderdelen te winnen. Nu hij junior is, is het afwachten waar hij staat. Samuel moet als U13 atleet het in zijn wedstrijd over drie rondes ook opnemen tegen U14 atleten. Samuel laat zien dat hij goed mee kan komen. In een kleine kopgroep probeert Samuel tactisch te lopen. Bij het ingaan van de laatste ronde zet hij een kleine versnelling in, in een poging afstand te nemen van de andere atleten. De anderen geven niet op, zodat er tot op de finish een spannende strijd plaats vindt. Drie atleten eindigen in dezelfde tijd, waarbij Samuel als derde finisher wordt genoteerd. 

Daarna gaat Liz Heuveling (U16) van start over haar wedstrijd van 4 rondes. Liz start hard mee, maar na de eerste ronde moet ze het tempo toch iets laten zakken. Liz weet haar positie in dit sterke veld goed vast te houden en komt als 17e over de finish.

Bij de jongens junioren C (U16) starten drie GAC ‘ers te midden van een grote groep atleten, te weten Florian en Thijmen van Wijchen, en Laurens Bijlard. Florian weet zich direct in de kopgroep van zes te nestelen en weet dit 5 rondes vol te houden. Na een sterke eindsprint schuift Florian nog een plaatsje op en komt als vijfde over de finish. Laurens is dit keer niet zo gespannen voor een wedstrijd. Hij weet goed mee te komen in dit sterke veld en heel voldaan passeert hij als 25e de finishlijn. Thijmen volgt daarna in de volgende groep. 

Zondag 26 november staat de volgende wedstrijd alweer gepland: de Maple Leaf wintercup, waar ook de clubkampioenschappen cross van GAC aan zijn verbonden.

Adri van der Zon, MILA-jong trainer

Back To Top